Velika čistka među naprednjacima: Prvi crveni karton Spaskovskom

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je na nedavnom sastanku najžešće kritikovao predsednika borskih naprednjaka Blagoja Spaskovskog, inače direktora RTB "Bor"

  • 4

Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski prvo je zvučno ime koje će se naći na listi za odstrel u redovima naprednjaka. Naime, naprednjacima su dozlogrdile brljotine direktora koji stalno prave minus u firmama, a u javnosti se bahate zloupotrebljavajući javne funkcije.

Vučić "očistio" tri lokalna odbora: U najavi još četiri "crvena kartona"

NAPAD NA NAPREDNJAKE: Vandali razbili staklo na prostorijama SNS u Novom Beogradu

- Na poslednjem sastanku u Zemunu Aleksandar Vučić nije bio zadovoljan rezultatima Spaskovskog i rekao je da zbog loših rezultata nije omiljen među građanima, da ga je više puta opominjao zbog gafova, uvreda, lošeg poslovanja Bora - prenosi "Srpski telegraf".

Stoga je očekivano da se vrlo brzo raspiše konkurs i da na čelo RTB Bor dođe neko mlađi, energičniji, sa novim idejama, koje bile od koristi RTB Bor, navodi izvor ovog lista.

Naime, naprednjacima je dozlogrdilo da slušaju o gafovima direktora RTB Bor.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- Niko u SNS nije zaštićen i niko ne može svoj nerad braniti imenom Aleksandra Vučića - izjavio je predsednik IO SNS Darko Glišić.

Spaskovskom se zamera minus u topionici. Ona je napravljena da bi se stepen iskorišćenja sa 93 podigao na 98 odsto, a umesto toga iskorišćenje je između 70 i 75 procenata, što je posledica loših tehnoloških rešenja u izgradnji, koaj se pripisuju prvom čoveku RTB Bor.

Foto: RTB Bor

Takođe, RTB Bor duguje državi po osnovu rudne rente 42 miliona evra. Taj dug je napravljen upravo u eri Spaskovskog.

Zameraju mu se i otkaz inženjeru Branislavu Mihajloviću zbog tvita, koji je kasnije odlukom suda vraćen na posao, kao ivređanje radnika privatne firme u Boru, nakon što su negodovali zbog lepljenja plakata SNS na ogradu.

- Predsednik Vučić je trpi bahato ponašanje funkcionera prema građanima. A Spaskovski ne preza od takvih stvari, štaviše prednjači u tome da vređa, bahati se i koristi se funkcijom na najgoi mogući način. S druge strane, rezultata nigde, čak ide u ozbiljan minus - objašnjava izvor iz SNS.

Foto: Marko Todorović

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić uveren je da Spaskovski neće otići bez galame.

- Spaskovski je decenijama na direktorskim pozicijama i sigurno neće tek tako da je se odrekne. Može se desiti da se u tom besu udruži sa nekom drugom strankom i na lokalu radi protiv SNS ili da napravi svoju partiju - kaže Pejić.

Spaskovski, međutim, neće biti jedini funkcioner koji će biti smenjen.

U Srpskoj naprednoj stranci tri lokalna odbora - u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru već su raspuštena, a isto narednih dana čeka još četiri ispostave ove partije na lokalu. Crveni karton" očekuje funkcionere i u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju... Posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i obimnog istraživanja javnog mnjenja SNS je ovim krenula u raščišćavanje.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA