BRATIMLJENJE JAGODINE I HERCEG NOVOG: Mnogo mogućnosti za saradnju

Jagodina je postala brend u Srbiji a Herceg Novi je svetski poznato turističko mesto na Jadranskom moru i imaju bezbroj mogućnosti za saradnju, ocenio je predsednik Skupštine grada Jagodine

  • 8

U Jagodini je danas potpisan memorandum o privrednoj, kulturnoj, turističkoj i sportskoj saradnji Jagodine i Herceg Novog i najavljeno bratimljenje ova dva grada. Memorandum su, u zgradi Skupštine grada, potpisali su gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Ružić pohvalio Palmu za vođenje Jagodine

Dačićev sin na čelu delegacije SPS u Paraliji: Došli smo da pomognemo Palmi

Čestitajući na potpisanom memorandumu, na konferenciji za medije, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, je istakao da će Jagodina i Herceg Novi sarađivati u interesu građana oba grada.

Marković je ocenio da Srbija i Crna Gora imaju dobru saradnju, stabilne političke i privredne odnose, zajedničku istoriju i tradiciju i "narod Srbije i Crne Gore, neće dozvoliti da ta saradnja i odnosi ne budu na najvišem nivou".

Jagodina je postala brend u Srbiji a Herceg Novi je svetski poznato turističko mesto na Jadranskom moru i imaju bezbroj mogućnosti za saradnju, ocenio je Marković.

Foto: Promo

On je dodao da 13 godina Jagodina šalje, o trošku budžeta, đake osnovnih škola na letovanje u Crnu Goru, u Buljarice, biće razmotreno da naredne godine budu poslati u Herceg Novi.

- Uz njih ćemo u Herceg Novi slati penzionere, sportiste, KUD. Jagodina ima dobru saradnju i pobratim je sa nekoliko gradova u Grčkoj, a sada ćemo uključiti i Herceg Novi, a kada budemo sa delegacijama putovali u neki grad u Evropi radi dogovora o investiranju u Jagodinu i Srbiju, vodićemo i delegaciju Herceg Novog - rekao je Marković.

Pomoći ćemo Herceg Novom sa idejama i projektima, kada god i gde god to budu zatražili, i mi ih tretiramo kao braću, zaključio je Marković.

Foto: Promo

Izražavajući zadovoljstvo što je u Jagodini na čelu osmočlane delegacije, Katić je istakao da očekuje "snažno prijateljstvo" dva grada i najavio na narednoj sednici Skupštine opštine Herceg Novi, donošenje odluke o bratimljenje Herceg Novog i Jagodine.

On je istakao da će učenici Turističko ugostiteljske škole u Jagodini, iduće turističke sezone, moći obavljati stručnu praksu u hotelima Herceg Novog.

Delegacija Herceg Novog, na čijem je čelu Katić, juče je posetila Akva park i druge turističke sadržaje u Jagodini, a danas Industrijsku zonu i Fabriku automobilskih cerada Italijanske kompanije "Andrea Confezione - Serbia" i porodičnu Fabriku nameštaja "Jela".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hipster...

    21. avgust 2017 | 16:44

    Palmino kolo sve do Herceg Novog

  • Dr

    21. avgust 2017 | 16:50

    Nemoj da saljes nikoga molim te.Ovo je kulturna sredina.Nije ovo Paralija...tamo ih salji...tamo je njihov prirodni ambijent.U Paraliji mogu da setaju po plicaku do mile volje zato sto su neplivaci i da uvece izadju na korzo u papucama sortsu i podigntom majicom iznad stomaka.

  • Dex

    21. avgust 2017 | 20:14

    A muzej naivne umetnosti, to po vašim merilima nije više znamenitost naseg grada?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA