≫ 

BURNO U SKUPŠTINI: Gojković vikala na Bulajić, isključila Radulovića, on vređao novinare (VIDEO)

Danas su u prvom delu sednice opomene izrečene poslanicima DS Aleksandri Jerkov i Milisavu Radojičiću. U popodnevnom delu rasprave, Saši Raduloviću je izrečena mera udaljena sa sednice na 20 dana, zbog nepoštovanja parlamenta

  • 11

U Skupštini Srbije danas je ceo dan bilo burno, uz izricanje opomena i reklamiranje Poslovnika, kraće pauze kako bi se “smirile strasti”, ali i popodnevnom pometnjom o evidenciji povučenih amandmana i vremenu za raspravu.

Skupština nastavila rad: Dve opomene demokratama za početak

Poslanicu DJB OBEZBEĐENJE IZVELO IZ SKUPŠTINSKE SALE posle "DUELA" sa Majom Gojković (VIDEO)

U jednom momentu predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da je potrošeno vreme za raspravu o amandmanima.

Na to je burno negodovala opozicija, a Gojković je vikala na generalnu sekretarku Svetislavu Bulajić, pošto je dovedena u zabludu zbog neažuriranih podataka o povučenim amandmanima.

Gojković je rekla da je generalni sekretar dužan da dostavi ispravne podatke kako bi parlament radio, te poručila da ako to nije u stanju, neka obavesti Skupštinu.

Kasnije je, obraćajući se iz poslaničke klupe, Gojković rekla da će, ako je generalni sekretar ili neko iz skupštinske Službe pogrešio, odgovarati.

Opozicija je navela da je u elektronskoj evidenciji e-parlamenta stajalo da je za raspravu ostalo još 255 minuta, Gojković je tražila evidenciju od stručne Službe, a zatim je rasprava nastavljena.

U skupštinskom holu, poslanica Nove stranke Marinika Tepić je donela novinarima u hol papir sa evidencije e-parlamenta o preostalom vremenu rasprave koji je u tom trenutku bio 255 minuta.

Tepić je navela da je “skandal” način na koji se vodi sednica parlamenta.

Danas su u prvom delu sednice opomene izrečene poslanicima DS Aleksandri Jerkov i Milisavu Radojičiću.

U popodnevnom delu rasprave, šefu poslaničke grupe DJB Saši Raduloviću je izrečena mera udaljena sa sednice na 20 dana, zbog nepoštovanja parlamenta.

Kako je izgledala njihova polemika možete pogledati u videu.

Uoči ovog isključenja, lider Dosta je bilonezadovoljan je što njegov predlog o obezbeđivanju besplatnih udžbenika nije dobio medijsku pažnju kakvu je očekivao, u parlamentu, na pres konferenciji, kritikovao je novinare, a skupštinskog izveštača Politike i uvredio.

Radulović je novinarima rekao da je poslanička grupa Dosta je bilo podnela preko 400 amandmana na predloge zakona o kojima se raspravlja, a većina njih se, kaže odnosila na bepslatne udzbzenike.

Međutim, kaže Radulović, mediji nisu izveštavali o tome, te on mora o tome “na ovakav način”.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Iz skupštine se, analizira Radulović, izveštava o svemu, osim o onome što se zaista dešava, a to je, smatra, brutalno gaženje Poslovnika, neizveštavanje o tome šta je tema, a tema su, ocenio je, besplatni udžbenici.

- Nigde u medijima to nismo mogli da čujemo osim na N1 koji je preneo i koji je pokazao kako u stvari izgleda rasprava - rekao je Radulović, a onda nastavio:

- Kada bi recimo na RTS ili na naslovnim stranicama osvanuo članak da Dosta je bilo predlaže besplatne udžbenike, da objasni da je to moguće platiti, da novca u budžetu ima…da se govori o suštini, a ne o predstavama koje Maja Gojković priređuje gde malo place, malo kažnjava... Ne dozvoljava poslanicima da govore i pravi se od toga priča kao da je cirkus u skupstini. Za medije izgleda samo to postoji, a o suštini, kao što su udžebnici, niko o tome ne diskutuje - rekao je on.

Na ukazivanje agencijskih novinara da se u njihovim izveštajima našao i predlog DJB, Radulović je prigovorio da nije bilo u štampanim medijima, a na opasku novinarke Politike da je taj list izveštavao o besplatnim udžbenicima, Radulović joj je prišao i rekao:

- Sramotan vam je tekst. Tekst je manipulacija.

Narednu, najavljenu, pres konferenciju Radulovića novinari su bojkotovali, a lider DJB je "simulirao" konferenciju govoreći u kameru svoje stranke, i skupštinsku.

Radulovićeve ponašenje i odnos prema novinarima osudili su predsednica parlamenta Maja Gojković i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    27. septembar 2017 | 22:57

    Ponasanje Maje Gojkovic bezobrazluk da ona vice mars na polje, pa kako Maja Gojkovic misli da poslanici postuju nju !

  • Crni

    27. septembar 2017 | 18:31

    Ja bi ih sve zajedno poslao godinu dana u rudnik Kostolac da kopaju i da im izbacim sve lose bube iz glave!

  • slađa

    27. septembar 2017 | 21:55

    Maji uopšte nije lako. Ali verujem da će uspeti da izdrži svu ovu negativnu energiju koji trpi iz dana u dan. Ljudi su generalno postali agresivni, nekulturni ili cinični ako im nešto nije po volji. To nije odlika samo naše opozicije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA