≫ 

Srpski lekari mogu kod Mladića: Hag ponudio tri termina za posetu

U dopisu sudskom veću, Sekretarijat nije naveo koje je datume ponudio, ali je ukazao da je moguće organizovati posetu i pre njih

  • 3

Sekretarijat Haškog tribunala saopštio je danas da je odbrani generala Ratka Mladića ponudio tri grupe termina za posetu dva lekara iz Srbije, kao i da je predložio da bi njihova poseta mogla da bude organizovana i pre toga, pošto mu je ranije dostavljena neophodna dokumetacija stranih eksperata.

Nema odlaganja presude Ratku Mladiću? Tužilaštvo se protivi zahtevu odbrane, tvrde da je "zdravstveno stanje generala stabilno"

"Poštovani gospodine generale...": Evo šta je Đinđić poručio Ratku Mladiću u čestitki iz 1994. (FOTO)

U dopisu sudskom veću, Sekretarijat nije naveo koje je datume ponudio, ali je ukazao da je moguće organizovati posetu i pre njih.

Sekretarijat je pozvao Mladićeve branioce da se izjasne da li je poseta moguća pre ponuđenih datuma.

Odbrana Ratka Mladića smatra da je poseta srpskih lekara neophodna da bi se utvrdila njegova procesna sposobnost, odnosno da li može da učestvuje u postupku, i tim povodom je zatražila da se odloži izricanje presude, koje je predviđeno za 22. novembar.

Foto: Tanjug

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je od sudskog veća da odbije zahtev Mladićeve odbrane.

Mladić, koji je bio vrhovni komadant Vojske Republike Srpske, optužen je za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine

Vlada Srbije nedavno je na zahtev njegovih branilaca i porodine dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, a odgovor Haga se i dalje čeka.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA