ERDOGAN DOČEKAO VUČIĆA ISPRED PALATE: Razgovor dvojice predsednika pre susreta sa Bakirom (FOTO)

Teme o kojima dva predsednika razgovaraju su jačanje političke saradnje dve zemlje, nove investicije i infrastrukturni projekti

  • 61

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom. Predsednik Turske dočekao je srpskog predsednika ispred predsedničke palate, gde su zatim započeli bilateralni sastanak.

Erdogan ima dva zahteva za Bakira: Šta možemo da očekujemo od trilaterale u Ankari

Teme o kojima dva predsednika razgovaraju su jačanje političke saradnje dve zemlje, nove investicije i infrastrukturni projekti.

Posle bilateralnog susreta Vučića i Erdogana sledi i trilaterala sa bošnjačkim članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, na kojoj će se razgovarati o saradnji u regionu.

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

Predsednik Vučić rekao je uoči puta da će u Istanbulu imati važne razgovore, kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

- Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje - naveo je Vučić za TV Pink.

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

Vučić se u Istanbulu juče sastao sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo, sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta.

Sastanak u Istanbulu biće treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula, kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

A turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin, ranije je, tokom nedavnog boravka u BiH, najavio trojni sastanak u Turskoj i rekao da ta zemlja nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joki

    29. januar 2018 | 15:29

    Sa Turskom se treba jos jace povezati.

  • Biak

    29. januar 2018 | 12:53

    Postuju nas mnogi, to je za pohvalu.

  • D

    29. januar 2018 | 16:47

    Dobra saradnja sa zemljama u regionu,za koju se predsednik AV zalaže,je od velikog značaja za Srbiju i njen dalji razvoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA