≫ 

DA, NUDIMO ATOMSKE BOMBE: Dačić ironično o izjavi Pacolija da Srbija nudi oružje u zamenu za povlačenje priznanja Kosova (FOTO)

Voleo bih da Srbija ima na raspolaganju velike količine naoružanja, malo bi nas drugačije gledali - kazao je Dačić

  • 7

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predstavnici Prištine treba da se naviknu na to da ima zemalja koje smatraju da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešno i pozvao vlasti u Prištini, ali i sve zemlje regiona da budu uzdržane oko pitanja oko kojih se ne slažu s Beogradom.

Dačić: Priština kupuje nezavisnost, a sve što je kupljeno može biti preprodato (FOTO)

Na konferenciji za novinare s ministrima spoljnih poslova Albanije i Italije, Ditmirom Bušatijem i Anđelinom Alfanom, Dačić je rekao da svako treba da radi svoj posao i izrazio uverenje da "proces sa Kosovom nije završen".

Povodom navoda da je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli izjavio da Dačić ima 300 miliona dolara na raspolaganju kao i da nudi oružje za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova, srpski ministar je rekao da bi voleo da je to tačno i ironično dodao: Da, nudimo atmoske bombe.

- Ako neko postavlja pitanje zašto je neka zemlja povukla priznanje, onda i Srbije treba da pita zašto je neko priznao Kosovo. Voleo bih da Srbija ima na raspolaganju velike količine naoružanja, malo bi nas drugačije gledali - kazao je Dačić.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Šef srpske diplomatije je poručio Pacoliju da ne traži izgovore za domaću javnost i da svako radi svoj posao.

- Mislim da proces nije završen. Upravo zbog toga ima zemalja koje preispituju odluke. Ne mogu da prepoznam interes Kostarike ili Avganistana da priznaju Kosovo. Uostalom, Pacoli možda razmišlja o kategorijama koje on poseduje i sredstvima koje je on koristio kada je razgovarao sa pojedinim zemljama - rekao je Dačić.

Kako je rekao, ne ljuti se na njega, ali mu je poručio da sportski prihvati to što neke zemlje povlače prizmanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Pašće ispod 100. Ja vam garantujem - zaključio je ministar Dačić.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

Upitan za komentar izjave albanskog premiejra Edija Rame da Kosovo i Albanija treba da imaju istog predsednik, Dačić je rekao da ne može da bude "tumač misli" drugih političara.

- Znamo oko čega se ne slažemo - ne slažemo se oko Kosova - izjavio je Dačić i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, "recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsednika".

Dačič se založio za uzdržanost i pozvao sve zemlje u regionu da otvoreno razgovaraju ali da budu uzdržane o pitanjima o kojima se ne slažu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    27. februar 2018 | 20:07

    Posto je Skadar bio srpski grad 1000 godina Srbija i Albanija treba da imaju jednog Presjednika SRBINA.

  • Susi

    27. februar 2018 | 17:02

    Prcoli nastavlja da tambura po starom.

  • Miki

    27. februar 2018 | 23:14

    Ako padne ispod sto zemalja koja su priznale Kosovo pruzam mu ruku i svi sa kosova ima da glasaju za njega .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA