On će goniti Albance koji su počinili zločine na Kosovu: Ko je novi tužilac za pripadnike OVK

Prema izveštajima medija, on je tražio godinu dana kako bi se upoznao sa procedurom i predmetima kojima se bavi Specijalni sud

  • 5

Američki tužilac Džek Smit imenovan je za novog glavnog tužioca Specijalizovanih veća i Kancelarije specijalnog tužioca na Kosovu i Metohiji.

Kosovo na skeneru: U Prištini se nadaju viznoj liberalizaciji

Smit će na toj funkciji zameniti Dejvida Švendimena. Prištinski mediji navode da Smit ima iskustvo u sudovima van SAD, jer je neko vreme služio u Sudanu.

Prema izveštajima medija, on je tražio godinu dana kako bi se upoznao sa procedurom i predmetima kojima se bavi Specijalni sud.

Švendimen se povukao krajem marta, nakon što je istekao njegov trogodišnji mandat na položaju spoljnog službenika američkog Stejt departmenta.

Dejvid Švendimen, bivši tužilac - Foto: Promo

Specijalni sud bavi se zločinima koje je počinila teroristička Oslobodilačka vojska Kosova od 1998. do 2000. godine, čime se nije bavio Tribunal UN u Hagu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocim

    1. maj 2018 | 10:36

    NE VERUJEM NI SRBINU KOJI ZIVI U AMERICI MAKAR MI I RODENI BRAT BIO.

  • SRBIJA

    1. maj 2018 | 10:08

    Samo nasi politicari mogu da mu veruju tom tužiocu da ce da radi profesionalno i ako su ih hiljadu puta prevarili i oni veruju ,svidja mi se uporni su

  • Dm

    1. maj 2018 | 10:01

    Izgleda da su sada našli podobnog "tužioca"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA