Nadam se konačnom sporazumu do maja 2019. godine: Mogerini otkrila detalje pregovora izmeću Vučića i Tačija

Federika Mogerini je otkrila da Evropska komisija želi da završi pregovore Beograda i Prištine u narednim mesecima

  • 21

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas da će Evropska unija podržati svaki dogovor Beograda i Prištine koji je u skladu s međunarodnim pravom i evropskim pravnim tekovinama.

Pacoli otkrio da potiče iz pravoslavne porodice i šokirao izjavom o srpskim crkvama na Kosovu: Njih su gradili i Albanci

Mogerini je u Beču rekla da Evropska komisija želi da završi pregovore Beograda i Prištine u narednim mesecima, pre maja 2019. godine kada ističe mandat EK.

Na pitanje novinara posle neformalnog sastanak šefova diplomatije EU o stavu prema promeni granica i razmeni teritorija, Mogerini je rekla da neće komentarisati specifične elemente dijaloga.

Mogerini je rekla da je važno zaštiti one koji rade na dogovoru, te da zato neće izneti mišljenja s neformalnog sastanka.

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Videla sam za stolom veoma snažnu podršku dijalogu, posvećenosti i angažovanosti Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u ovom delikatnom trenutku - rekla je šefica evropske diplomatije.

Ona je dodala da ima teškoća u dijalogu i da to nikada nije krila, ali da ceni posvećenosti i odlučnost za rešavanje jednog od najtežih, najkomplikovanijih i bolnijih tenzija u Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    31. avgust 2018 | 15:27

    Bice sporazuma kad urazumite hulju tacija

  • Natasa

    31. avgust 2018 | 15:26

    Svi se nadamo najboljem resenju u korist Srbije i naseg naroda na KiM.

  • Zika

    31. avgust 2018 | 15:49

    Evropski politicari i predstavnici ocekuju da se Srbi i Albanci dogovore u dogledno vreme.Da se Srbija pita taj dogovor bi odavno bio realizovan,ali Albanci su ti koji koce svako dogovor i stice se utisak da namecu neka nerealna resenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA