Presmešno je kako Grci na "srpskom" obaveštavaju o pravilima na plaži (FOTO)

Da nisu su sve dobre namere i dobre ideje pokazalo se i ovaj put kao istinito. Ono što svim srpskim turistima privuče pažnju je pravopisna greška

  • 7
Foto: Facebook/Bojan Ruvarac‎/Prevodilački biseri

Gradski čelnici u Grčkoj, tačnije u Lefkadi su odlučili da se "obračunaju" sa turistima koji za sobom ostavljaju smeće, pa su na plažama postavili table kako bi posetiocima skrenuli pažnju da povedu računa o čistoći.

Bitne informacije za sve koji u avgustu idu u Grčku na more: Evo kakvo vas vreme očekuje u najpopularnijim mestima, iz dana u dan (FOTO)

Kako Grčku posećuje veliki broj turista iz Srbije potrudili su se da osim na grčkom i engleskom, natpis na tabli bude i na "srpskom". Bar su tako mislili.

Da nisu sve dobre namere ujedno i dobre ideje pokazalo se i ovaj put kao istinito. Ono što svim srpskim turistima privuče pažnju je pravopisna greška, ili pre bi se moglo reći katastrofa.

Upozorenje je ispisano na engleskom, ali ćirilicom!

Pa osim što svima izmami osmeh, poruka je jasna - vodite računa o čistoći na plaži ili što bi braća Grci rekli na srpskom КЕЕП ТХЕ БЕАЦХ ЦЛЕАН!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA