Pitali smo Nadu Macuru šta treba da radimo sad kad je zahladnelo: Dala nam je dobar savet

Najveći broj poziva Hitnoj pomoći uputili astmatičari

  • 6

Zahlađenje praćeno kišom koje je sinoć stiglo u Srbiju, najviše utiče na astmatičare, ali i na vozače, s obzirom na to da je klizav kolovoz.

Zahlađenje od 3 dana! Već u petak stiže NOVI TROPSKI TALAS, evo do kada će trajati (FOTO)

- Najveći broj poziva zbog zahlađenja dobili smo od astmatičara, kojima ova vlažnost vazduha i promena temperature ne odgovaraju - kaže za "Telegraf.rs" Nada Macura.

Astmatičari treba redovno da uzimaju svoju prepisanu terapiju, da što češće provetravaju prostorije, a ukoliko im se stanje pogorša, treba da pozovu Hitnu pomoć.

- Dok traje ovo zahlađenje treba da budemo što aktivniji s obzirom da nam to vrućine nisu dozvoljavale, da isključimo klimu, da što više provetravamo prostorije - dodaje ona.

Zahlađenje je došlo sa kišom, te i vozači treba posebno da obrate pažnju jer su kolovozi klizavi, te postoji veća mogućnost da se sudar dogodi. Brzinu i rastojanje prilagodite vremenskim uslovima.

- Dobro je što je zahlađenje došlo jer svakako da su ove temperature zdravije od onih koje su bile do juče - kaže za "Telegraf.rs" Nada Macura.

- Ako vam je hladno, obucite laganu jaknu, nema potrebe da preterujete sa oblačenjem - Nada Macura predlaže da oblačenje prilagodite sopstvenom osećaju.

(I. V. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA