Pogledajte gde i kako živi svraka Milojko, najneobičniji kućni ljubimac u Srbiji (VIDEO)

Milojko ima punu slobodu da se kreće kuda god želi, ali isto tako, uvek može da se vrati u svoje ognjište, gde se i nalazi njegova kućića

  • 1

Neverovatna svraka Milojko ulepšala je život Beograđanki Dini Hrecak. Pre samo mesec i po dana ispao je iz gnezda. Zbog prirodne selekcije među životinjama, ptić zamalo da ne preživi, ali plemenita spisateljica Dina, inače ljubitelj životinja, spasla ga je i na adekvatan način odgajila. On je danas njen ljubimac, ali ne klasičan.

Za dlaku nastradao poslednji par mladunaca orlova krstaša u Srbiji (FOTO)

Milojko, kako ga je nazvala, ima punu slobodu da se kreće kuda god želi, ali isto tako, uvek može da se vrati u svoje ognjište, dvorište Hrecakovih, gde se i nalazi njegova kućića.

Milojko je jako živahan. Ima svega dva meseca i još uvek se upoznaje sa prirodom. Od lokalnih vrabaca koji se hrane u dvorištu porodice Hrecak naučio je da bude veseo, da sakriva razne plodove koje pronađe.

Najomiljenije su mu bobice aronije koje sam ubere ili pronađe na zemlji. Milojkovo kretanje je dinamično i traje od rane zore pa do zalaska sunca. S obzirom na to da se Dina bavi pisanjem i prevođenjem, njen ljubimac joj često pravi društvo i igra se dok ona radi.

Neuobičajena topla priča o Dini Hrecak i njenom vedrom skakutavom drugaru nikog ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo ako je na isti način vide, zabeleže i predstave novinari eduTV-a. Nadamo se da ćete uživati u predivnoj video-priči o Milojku, najatraktivnijoj svraki u Srbiji.

Pogledajte video o Milojku:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/edutelevision.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA