Izbeglice u Vojvodini dobili kuće i građevinski materijal

Predstoji nam još mnogo posla dok se, svi zajedno, ne izborimo za to da oni koji formalno imaju status izbeglih i raseljenih, a njih je u Vojvodini 28.000, ne dobiju krov nad glavom, ili dok se ekonomski ne osnaže tako da stvore bolju budućnost za sebe i svoju decu, istakao je Mirović

  • 7

Ugovore o dodeli pomoći za 35 izbegličkih porodica u Vojvodini, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavku građevinskog materijala za završetak započete gradnje, uručio je juče korisnicima Igor Mirović, predsednik Vlade APV.

MIROVIĆ PREDSTAVIO PRIORITETE POKRAJINSKE VLADE: Najvažniji ubrzani ekonomski razvoj Vojvodine

Zajednička sednica Vlade Srbije i Pokrajinske vlade 22. oktobra u Novom Sadu

U okviru dva programa pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, ovoga puta kupljeno je 12 seoskih kuća i nabavljeno 23 paketa građevinskog materijala, vrednih ukupno 24 miliona dinara.

- Predstoji nam još mnogo posla dok se, svi zajedno, ne izborimo za to da oni koji formalno imaju status izbeglih i raseljenih, a njih je u Vojvodini 28.000, ne dobiju krov nad glavom, ili dok se ekonomski ne osnaže tako da stvore bolju budućnost za sebe i svoju decu - istakao je Mirović, za Večernje novosti.

On je naveo da je Vlada APV ove godine izdvojila znatna sredstva za rešavanje stambenih problema izbegličkih porodica i obećao da će ta podrška u biti još snažnija.

- Nadamo se da će u narednih tri do pet godina, kroz razne mere Republike Srbije, Pokrajine, lokalnih samouprava, kao i Fonda, biti rešeni egzistencijalni problemi znatnog broja izbegličkih porodica - kazao je Mirović za Novosti i dodao da se pripremaju lokacije za izgradnju stanova u Novom Sadu i drugim gradovima, što će biti prilika za mnoge da trajno reše stambeno pitanje.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Jedan od onih koji su ovom prilikom dobili pomoć od 7.000 evra za otkup seoske kuće sa okućnicom je i Daniel Pap iz Bezdana sa petočlanom porodicom.

- Presrećan sam. Bilo je teško biti podstanar sve ove godine - rekao je Pap.

I bračni par Snježana i Dragan Popović iz Novih Karlovaca zadovoljni su podrškom od 580.000 dinara, jer će moći da kupe neophodni materijal za započetu kuću.

- Ovo je za nas veliki podstrek - kažu za Novosti ovi mladi roditelji dvoje dece, napominjući da je i treće "na putu".

Inače, program pomoći izbeglicama u stambenom zbrinjavanju, Fond ostvaruje od 2007. godine. Dosad je ovaj vid podrške dobilo ukupno 1.168 porodica, od čega je 444 u programu otkupa kuća, a 724 je dobilo pomoć u građevinskom materijalu.

Daljinac

( Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    21. septembar 2017 | 13:27

    Zasto se ne obidju malo trosne I raspadnute kuce po Srbiju u kojima zive ljudi sa malim penzijama stari a I deca Im ne Rade nego riljaju da posade krompir I ostalo povrce malo.obratite na svoje narod paznju podjednako ih tretirajte zalostno I tuga koliko vas nije briga za njih .Anketirajte domacinstva ili pitajte ljude iz sela oni ce vam sami reci koga treba pomoci

  • Kiza

    21. septembar 2017 | 12:42

    Dokle vise izbeglice i prognani ima li u ovoj Srbiji jos neko

  • QoP

    21. septembar 2017 | 11:35

    Strasno... A sta je sa nasim beskucnicima??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA