Put kod Vranja nedavno rekonstruisan, a sad ga načelo KLIZIŠTE: Ispod njega provalija duboka 60 metara, svi strahuju od novih padavina

Posle nedavnih obilnih kiša, kada je palo 38 litara po kvadratnom metru, patrola komunalne policije uočila je problem

  • 1

Jedini državni put koji Vranje povezuje sa više od 20 sela Poljaničkog kraja ugroženo je zbog pretnji od klizišta. Ono se prvo pojavilo za vikend u delu Pržarske ulice, a zatim se proširilo i na ovu deonicu ispod koje se nalazi provalija dubine do 60 metara.

Pesma Lela Vranjanka je svetski hit: Poslušajte 4 verzije ove pesme na srpskom, grčkom, arapskom i rok obradu Dika Dejlija (VIDEO)

Načelnik Komunalne policije Ivica Tašković izjavio je medijima da je klizište prisutno nekoliko godina i da je JP “Putevi Srbije“obavilo rekonstrukciju na tom delu.

- Posle nedavnih obilnih kiša kada je palo 38 litara po kvadratnom metru, patrola komunalne policije uočila je problem i o tome obavestila nadležne lokalne i republičke institucije - rekao je Tašković za medije i dodao da prate ovo mesto i da su nakon pojave klizišta, postavili znakove i upozorenje i obavestili nadleže.

Foto-ilustracija: Tanjug/Saša Petrović

Pomoćnik gradonačelnika za vanredne situacije, Aleksandar Tomić napominje da su obavestili sve nadležne o ovom problemu, pre svega preduzeće „Trace“ koje je letos radilo tu deonicu, ali da će sa sanacijom početi kada stigne nalog od „Puteva Srbije“.

Do Poljanice ima 11 klizišta koja se aktiviraju usled obilnih padavina, zbog čega je neophodna oprezna vožnja. Na putu od petnaestak kilometara tokom prošle zime zabeležano je desetak odrona. Pomenuta deonica se smatra jednom od najugroženijih državnih puteva na teritoriji Pčinjskog okruga.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA