Da li vas je bar malo sramota? Deda Ilija skija u 81. godini, a nas često mrzi da ustanemo iz fotelje

Da sve bude još zanimljivije, deda Ilija sam pravi skije

  • 12

Prve medalje u nordijskom skijanju svojevremeno je na Zlatibor doneo Ilija Glišović. Iako je zašao u devetu deceniju života, i dalje skija, najčešće sa članovima Smučarskog kluba "Zlatibor". I u 81. godini Ilija iz Rudina sigurniji je na skijama nego bez njih.

NEVEROVATNO SKIJANJE! Ovim momcima ne predstavlja problem to što nema snega (VIDEO)

- Išli smo tamo, nosili dedu i babi hranu na skijama, nema prevoza, nema ništa, nema puta. I ta nas je nužda naterala da se skijamo - seća se Glišović.

I to na skijama koje je sam pravio od jasenovog drveta, istruganog na debljinu od 3 cm, kakve upravo teše praunucima za uspomenu.

Foto: RTS/ Printskrin

- Istešu se vrhovi i pete i onda se to kuva u raniji, u jednom kazanu... i onda se to stavi na kalup i sve se lepo savije. Kad se savije, onda se veže lepo i stavlja više šporeta, negde u sušaru, da se to osuši - objašnjava Ilija.

Kada je došao do "Elanovih" skija, sa bratom i još trojicom Zlatiboraca, postali su državni prvaci 1975/76. godine, pobednici na brojnim memorijalnim takmičenjima širom bivše Jugoslavije, četvrti na Balkanu. Danas savetuje najmlađe Nordijce sa Zlatibora, inače aktuelne prvake Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. februar 2018 | 13:23

    Kako da se - skijamo?... (Nas su ,odavno - nasankali.)...

  • N_o_t_available

    2. februar 2018 | 13:17

    Naravno da me je sramota, ali moje države i zemlje zbog koje sa svojih 20 godina more video nisam.. a o zimovanju i skijanju mogu da sanjam dok se i dalje školujem. Sramota me je i ovakvih naslova gde 50% srpskog stanovništva strahuje da'l će sutra imati za hleb a vi im nabijate osećaj krivice i sramote jer jelte nemaju para i vremena za skijanje. Sram vas bilo!

  • Putin

    2. februar 2018 | 12:25

    Ma i ja bih skijao kad bi mogao da odem na planinu ali nema se "VREMENA" bato moj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA