≫ 

Milica je posle saobraćajke ostala u kolicima: Tri godine se borila za svoje pravo, a sada je pobedila (FOTO)

Ona kaže da se borba za lift isplatila, da je godinama apelovala na nadležne putem društvenih mreža

  • 2

Nakon tri godine borbe da ostvari svoje osnovno pravo - pravo na obrazovanje, osoba sa invaliditetom Milica Knežević je pobedila. Ova mlada Zrenjaninka, studentkinja softverskog inžinjerstva na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" konačno će moći da studira kao i svi njeni vršnjaci. Milici koja je nakon teške saobraćajne nesreće ostala invalid, studiranje u zgradi fakulteta bilo je znatno otežano, sa kolicima nije mogla da se popne na sprat. Milica je ranije za naš portal rekla:

Miličin status je rasplakao Srbiju, a neke je i RAZBESNEO! (FOTO)

Foto: privatna arhiva

- Bila sam posramljena, danima sam stajala u holu jer nisam imala mogućnosti da se popnem na sprat gde se nastava održavala. Često su mi kolege pomagale i nosile me u kolicima, ali to nije rešenje – apelovala je Milica.

Međutim, danas je sve drugačije, njeni snovi su se ostvarili:

SNOVI SE OSTVARUJU

- Snovi se ostvaruju, znate to, zar ne?! Ja znam, ali mi opet nekada treba vremena da poverujem da se nešto zaista dogodilo. Naročito, kada je to osnovno ljudsko pravo na obrazovanje, kada prođu gotovo tri godine, kada je praćeno lažnim obećanjima i stvarima koje ne vredi pominjati, ali ljudi, lift je najzad postavljen! - podelila je srećnu vest sa svima.

Foto: privatna arhiva

Milica dodaje da se borba isplatila, da je godinama apelovala na nadležne putem društvenih mreža:

NEMAŠ OPRAVDANJE DA NE PROMENIŠ ONO ŠTO MOŽEŠ

- Nije normalno da se za prava treba boriti, niti je normalno da normalan život (čitaj život bez diskriminacije u kojem se možeš slobodno kretati) bude nešto čemu se teži u (dalekoj) budućnosti, ali nemaš opravdanje da ne promeniš ono što možeš, ma koliko malo to bilo.

Na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu ističu da se završava važan projekat. Radovi na liftu su okončani i trebalo bi već krajem nedelje da lift bude u upotrebi. Namenjen je pre svega osobama sa invaliditetom koja pohađaju ovu ustanovu, studentima i profesorima koji se teže kreću.

Foto: privatna arhiva

Izgradnju lifta finansirala je Pokrajina sa tri miliona dinara, dok je fakultet "Mihajlo Pupin" učestvovao sa million dinara.

Milica Knežević koja je inače odlična studentkinja, konačno će poput svojih vršnjaka da dobije osnovne uslove kako bi studije privela kraju. Ova hrabra devojka trenira plivanje, roni i slika, a kako kaže sada je još više motivisana za nove životne izazove.

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA