≫ 

Dobra vest za sve koji letuju u Grčkoj, evo kolika će biti putarina

Trenutno se cene kroz Makedoniju plaća oko jedan i po evro na tri mesta

  • 20

Putarina na auto-putu kroz Makedoniju će ostati ista tokom predstojeće letnje sezone, izjavio je danas u Beogradu ministar za transport i veze Makedonije Goran Sugareski.

Kako Albanci protestuju protiv visoke putarine? Zapale naplatnu rampu (FOTO) (VIDEO)

- Cena će biti nepromenjen - rekao je Sugareski odgovarajući na pitanja novinara.

Trenutno se cene kroz Makedoniju plaća oko jedan i po evro na tri mesta, a makedonski ministar kaže da će za oko 15 dana biti otvorena za saobraćaj i poslednja deonica autoputa kroz Makedoniju, na trasi Koridora 10, a to je Demir Kapija - Smokvica kod Ðevđelije duga 28,2 kilometra .

On je kazao da će se i na toj deonici naplaćivati putarina.

Na pitanje kada će biti rešeno pitanje polise osiguranja, to jest ''zelenog kartona'' koji je obavezan za naša vozila još samo u Makedoniji i Republici Srpskoj, rekao je da je Ministarstvo transporta i Ministarstvo finansija u makedonskoj vladi napravilo radnu grupu koja pravi sveobuhvatnu analizu cena.

- Pravi se kompletna analiza o cenama koja treba do kraja maja da bude završena i onda ćemo znati nešto više, ne bih sada spekulisao - dodao je ministar.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    12. april 2018 | 14:44

    Meni u svemu tome najviše smeta zeleni karton. Najobičnije parče papira koje služi kao potvrda da si osiguran. Pri tome, polise osiguranja se štampaju u štampariji novca, imaju hologramsku i gomilu drugih zaštita ali to nije dovoljno već je merodavno parče hartije u zelenoj boji koje može svaka budala da odštampa. Neverovatno. Isto kao i tzv. međunarodna vozačka dozvola sa pečatom AMS i fotografijom pričvšćenom heftalicom. To kao mnogo pouzdanije nego dozvola sa čipom. Zemljo otvori se.

  • Neko

    12. april 2018 | 14:34

    Kroz makedoniju 4.5€ a kroz srbiju 790+210+80. A u Grckoj kod Evzonija sad 1.80€ A DO.ATINE UKUPNO 46€ samo grčka

  • Veki

    12. april 2018 | 15:10

    Grcka?! NIKAD!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA