≫ 

"Bog se naljutio na Srbe, ovo se radi da bi se uništio narod i naše seme": Okačio je snimak nevremena i pitao šta nam se dešava (VIDEO)

U Srbiji meteorolozi opominju da je novi talas padavina najavljen za danas, dok je u Čačku vanredna situacija na snazi

  • 22

Strašne vremenske nepogode već danima pogađaju Srbiju. U pojedinim delovima zemlje jak vetar i grad pustoše sve pred sobom.

Poplave i uništen rod podstakli su članove jedne Fejsbuk grupe, koja okuplja poljoprivrednike, da kače snimke oluja koje su ozbiljno ugrozile njihov rad i zaradu za ovu godinu. Jedan od članova objavio je video iz Uba, a oni koji su komentarisali imali su različita objašnjenja za ovo što se događa.

Deo korisnika tvrdi da je ovo nevreme "posledica nemorala i izopačenosti koja vlada srpskim narodom". Neki su čak prognozirali da nas očekuje "smak sveta, koji smo opravdano zaslužili", jer se "Bog naljutio na Srbe".

Ovi delovi Srbije su danas na udaru jačih padavina: Vanredna situacija na snazi u jednom gradu, timovi su na terenu

Jedan od članova Fejsbuk grupe objavio je video iz Uba, a oni koji su komentarisali imali su različita objašnjenja za nevreme; Foto: Facebook/Dragan Mitrovic‎

- Bog sve vidi i natenane vraća, jer nema više ni vere nit' zavere. Radi se na crveno slovo, a seljaci kažu da moraju i da će Bog oprosti. Eto vidite kako prašta i nije ovo ništa dok se ne ponovi Nojeva barka - pisalo je u jednom komentaru koji su podržali istomišljenici, dodajući da ovakav epilog ne treba da nas iznenadi.

Druga teorija se odnosila na sportska dešavanja u "bratskoj nam zemlji Rusiji". Svetsko prvenstvo u fudbalu zahtevalo je savršene uslove, a Rusi, kako kazuju komentari ispod snimka, "raketama rasteruju oblake", koji jednostavno moraju negde da odu. Tako su se zaustavili nad Balkanom, a razvedravanje navodno možemo da očekujemo za 5 dana, kada se prvenstvo u fudbalu završi. Članovi ove grupe, podsetili su da je pre tri godine, predsednik Rusije, Vladimir Putin, navodno platio 6,7 miliona evra za korišćenje sovjetske tehnologije, kako bi sprečio padavine na Crvenom trgu u Moskvi tokom komemoracije 70. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

Jedna od solucija razrešenja lošeg vremena bila je postavljanje čuvenog Programa za istraživanje polarnog svetla HAARP; Foto: Facebook/Dragan Mitrovic‎

Još jedna od solucija razrešenja lošeg vremena bila je postavljanje čuvenog Programa za istraživanje polarnog svetla HAARP, oko kog se već godinama stvaraju brojne teorije zavere. Jedna od njih je i ta da njegova instalacija direktno utiče na polave i suše.

- Vreme kontrolišu, mogu da lažu koliko god, sve ovo se radi namerno da unište sve, da bi se uništio naš narod i naše seme. Zlotvori! - stoji u jednom komentaru.

Vremenski uslovi u poslednjih mesec dana potresli su poljoprivrednike koji od pšenice ove godine ne mogu da očekuju mnogo.

U nizu komentara, moglo se pročitati da se nad Srbijom ipak sprema užas nekarakterističan za naše područje - čak i monsun i tornado.

Printskrin: Facebook

Oni uplašeni napisali su da nam se "najgore tek sprema, a da je ovo samo opomena svevišnjih sila".

- Uskoro će nas more iz neba poplaviti. Žao mi je male dece i porodilja jer će njima biti najteže - predviđa scene jedan Fejsbuk korisnik ispod videa.

Foto: Facebook/dobrazemlja
Foto: Facebook/dobrazemlja

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Dok se komentari ispod snimka koji dolazi iz okoline Obrenovca nižu, u Srbiji meteorolozi opminju da je novi talas padavina najavljen za danas.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su najavili da će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju i na području Beograda. Vetar slab i umeren, severozapadni, severni.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i 10 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

VIDEO Da li zduhaći mogu protiv Boga?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qw

    9. jul 2018 | 13:18

    Sami sebe smo se odrekli.

  • Bakicica

    9. jul 2018 | 14:24

    Nije se bog naljutio samo na Srbe već na ceo svet, svima se dešavaju nepogode, poplave, požari. Možda je malo više ljut na nas zato što ne poštujemo božje zapovesti. I ne poštujemo se međusobno. Deci nisu dobri roditelji, profesori, drugovi. Roditeljima su neposlušna deca, loša im prosveta, zdravstvo, vlast, komšije male plate, nema posla. A većina puši, mnogi piju, neki se drogiraju a svi nose telefone, ni u vc ne mogu bez njega, fejsbuče, tvituje. Pa neka deca ubijaju roditelje, roditelji decu. Po ulicama i kafićima zbog svadja i droge ubijaju se mladi, muževi žene. A pogibije zbog bahatih vozača. Odakle pare za sve to a kao sirotinja smo. Sami smo krivi za svoje grehe.

  • Pink panter

    9. jul 2018 | 12:39

    U rusiji svaki dan za vrijeme svetskog prvensta suncano to ni ruci ne pamte da je bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA