≫ 

Čudna radna akcija - na groblju: Meštani sela kod Topole ga uređuju poslednjih 100 godina i ne nameravaju da odustanu (FOTO)

Vojkovčani su uvek spremni da pomognu jedni drugima, čak i mrtvima

  • 7

Od kada je u selu Vojkovci na parceli od oko 30 ari groblje, meštani sami održavaju tu površinu. Kažu, nije im teško jer je to njihovim najmilijima druga kuća. Smenjivale su se generacije uvek složnih domaćina, a ovih dana čišćenje groblja obavljaju Bojan Mijailović i Sloba Matić.

- Više od 100 godina selo Vojkovci ima groblje i upravo toliko godina organizujemo ovakve radne akcije. Našim radom i angažovanjem uređujemo naše selo jer je to naš ponos. Svi meštani učestvuju samo je stvar dogovora a mi smo uvek složni tako da se lako dogovorimo, kad ko može i koliko može sve je stvar volje i organizacije - rekao je za TopPres Mijailović.

Groblje strave i užasa u Mačvi: Tuđman pokazivao penis i urinirao po grobovima mladih devojaka

- Moramo brinuti o našim pretcima jer iako su nas napustili i otišli na neko bolje mesto i dalje su uz nas a mi moramo njihove sadašnje kuće srediti - dodaje on

Vojkovčanima nijedan posao nije težak, uvek složni da pomognu jedni drugima i da njihovo selo bude primer drugima.

VIDEO: Prelepa Srpkinja balira seno i time se ponosi

(Telegraf.rs/Top Pres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    6. septembar 2018 | 09:14

    Svaka čast ovim ljudima. Moji pokojni roditelji su 2 km od mene, pa ja odem na 2 - 3 god, da vidim da li je pao spomenik.

  • SrbIN

    6. septembar 2018 | 09:53

    Kako poštujemo mrtve tako i žive. Nama ništa nije sveto. Stalno nemamo vremena. Oni su nas odgajili i odhranili. Da nije zadušnica mnogi nikada bebi ni posetili groblja.

  • Bravo

    6. septembar 2018 | 10:38

    Tako se radi a ne kao ovi iz Mačvanskog Prnjavora što ih jure zmije po groblju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA