≫ 

Jezive pretnje Severne Koreje: Spremni smo za RAT, za par dana počinje užas! Narod na ulicama podržava napad na Ameriku (FOTO) (VIDEO)

Isti izvori tvrde da će Severna Koreja ispaliti četiri projektila tipa Hvasong-12

  • 1

Službeni Pjongjang objavio je kako će u roku nekoliko dana imati spreman plan napada na američke teritorije u Pacifiku, objavio je BBC, a u isto vreme je na ulicama Pjongjanga organizovan marš "pesnica besa" u znak podrške Kim Džong Unu za rat protiv Amerike.

Amerika priprema teren za napad na Severnu Koreju: Tu zemlju moramo napasti što pre!

Naime, severnokorejski državni mediji objavili su kako će plan napada s četiri projektila, koje planiraju da ispale u more pored američke teritorije Guama u Pacifičkom okeanu, biti spreman do sredine avgusta.

Isti izvori tvrde da će Severna Koreja ispaliti četiri projektila tipa Hvasong-12, srednjeg do dugog dometa, koji će preleteti preko Japana i sleteti u more gotovo 30 kilometara od Guama, kao odgovor na pretnje "vatrom i besom kakve svet još nije video".

Foto: Tanjug/ AP/ Jon Chol Jin

Radi se, jasno, o reakciji na nedavnu izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, za kojeg su iz Severne Koreje poručili da je "lišen svakog razuma".

U isto vreme usijano je i na ulicama glavnog grada Severne Koreje, gde su se desetine hiljada građana okupili na trgu Kim Il Sung, pozdravljajući svog lidera i preteći salutirajući pesnicama.

Foto: Tanjug/ AP/ Jon Chol Jin

Iznad njihovih glava mogle su se videti parole i transparenti koji poručuju da je Severna Koreja spremna za rat sa Amerikom i da će se svi do poslednjeg daha boriti za svoju zemlju.

Foto: Tanjug/ AP/ Jon Chol Jin

Službeni Vašington je inače ovih dana upozorio Severnu Koreju da bi akcije Pjongjanga mogle "značiti kraj režima". BBC-ev dopisnik iz Guama javlja kako je tamošnja javnost uverena da su severnokorejske pretnje retoričke prirode i kako bi napad projektilima na Guam, na kojem se nalazi i američka vojna baza, bio "suicidalan za Severnu Koreju".

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp juče se na Tviteru pohvalio nuklearnim arsenalom američke vojske, utvrdivši kako se njegova prva predsednička odluka odnosila upravo na jačanje američkog nuklearnog arsenala.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA