≫ 

Opasni planovi Južne Koreje: Obučavaju specijalce koji će da likvidiraju Kim Džong Una? (FOTO)

Južnokorejski mediji objavili su vladin dokument u kojem stoji da Seul, takođe, planira da identifikuje i eliminiše 1.000 primarnih ciljeva

  • 4

Južna Koreja obučava svoje specijalne snage da uhvate i ubiju severnokorejskog lidera Kim Džong-una i njegove najbliže savetnike, a ta strategija je deo niza mera kojima bi Seul uzvratio Pjongjangu u slučaju da izvede napad, navodi danas britanski "Indipendent" pozivajući se na južnokorejske medije.

Žestoke pretnje Kim Džong Unu nakon ispaljenog projektila: Južna Koreja bacila osam bombi uz granicu sa Severnom Korejom (VIDEO)

Južnokorejski mediji objavili su vladin dokument u kojem stoji da Seul, takođe, planira da identifikuje i eliminiše 1.000 primarnih ciljeva - uključujući nuklearno oružje i objekte za lansiranje raketa - i da istovremeno zaustavi napad Severne Koreje, navodi londonski dnevnik.

Foto: Tanjug/AP

Mediji tvrde i da je Ministarstvo odbrane Južne Koreje informisalo predsednika te zemlje Mun Džae-ina o tom dorađenom nacrtu, nakon što je on zvaničnicima naložio da izrade ofanzivni vojni plan.

Oni su razgovarali o svojoj revidiranoj strategiji samo dan uoči najnovijeg lansiranja severnokorejske rakete u utorak.

Mun je rekao da bi vojska Južne Koreje trebalo da bude spremna da "brzo pređe u ofanzivni položaj u slučaju da Severna Koreja izvede provokaciju koja bi prešla liniju ili napadne region", piše list "Čosun Ilbo".

Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, predsednik Odbora za obaveštavanje južnokorejskog parlamenta Li Čeol-vu rekao je da Kim Džong-un živi u strahu da će biti ubijen u napadu visokoobučenih vojnika, a to tvrdi na osnovu izveštaja južnokorejske obaveštajne službe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA