Rusija: Vojna rešenja nisu adekvatna, potrebna hladna glava

- Obuhvatno rešenje za nuklearno i druga pitanja na Korejskom poluostrvu može se postići jedino putem političkih diplomatskih kanala, uključujući posredničke napore generalnog sekretara UN - istakao je Nebenzja

  • 0

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je danas da vojna rešenja ne mogu da reše krizu na Korejskom poluostrvu, upozorivši da je "hitno potrebno održati hladnu glavu i uzdržati se od akcija koje mogu da pogoršaju tenzije".

HOĆE LI BITI RATA? Da li Amerika sme da napadne Kima i kako bi izgledalo da borba ipak otpočne?

Sprema se osveta Kimu: Južna Koreja i SAD spremaju brutalan odgovor na poslednji nuklearni test Severne Koreje

- Obuhvatno rešenje za nuklearno i druga pitanja na Korejskom poluostrvu može se postići jedino putem političkih diplomatskih kanala, uključujući posredničke napore generalnog sekretara UN - istakao je Nebenzja na specijalnoj sednici Saveta bezbednosti UN, prenosi Rojters.

Sednica je hitno sazvana nakon što je Severna Koreja juče izvela svoju šestu i najsnažniju nuklearnu probu, za koju tvrdi da je proba unapređene hidrogenske bombe za raketu dugog dometa, što je izazvalo globalne osude i upozorenje Vašingtona na vojni odgovor "velikih razmera" ukoliko SAD ili njihovi saveznici budu ugroženi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA