≫ 

Pakleni plan džihadista sa drogom vrednom 50 miliona evra: Zaplenjeni opijati koji su glavni pokretač krvavih napada širom sveta!

Prodajom droge je direktno rukovodila Islamska država da bi finansirala terorističke aktivnosti

  • 3

U Italiji je zaplenjeno više od 24 miliona tableta sintetičkog opijata, čija je vrednost procenjena na 50 miliona evra, koje su ekstremisti Islamske države planirali da prodaju da bi finansirali napade širom sveta, saopštili su danas italijanski zvaničnici.

Žene narko-bosova progovorile o podzemlju i krvavom novcu: Bile smo bogatije od najluđih snova, a onda smo izdale El Čapa (VIDEO)

Pilule su zaplenili pripadnici finasijske policije i carine u najvećoj italijanskoj luci Ðoja Tauro, navodi se u saopštenju predsednika lokalnog suda.

Objavljen je i video snimak na kom se vidi kako policija otvara kontejner pun kutija "tramadola", jakog leka protiv bolova koji se može dobiti samo na recept.

Međunarodni istražitelji su saopštili da droga pripada Islamskoj državi.

Tužilac je istakao da je prodajom droge direktno rukovodila Islamska država da bi finansirala terorističke aktivnosti.

Kako se navodi, jednim delom novca zarađenog od prodaje droge finansirali bi ekstremističke grupe u Libiji, Siriji i Iraku, prenosi Rojters.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пацифиста

    3. novembar 2017 | 14:49

    Екстремистичке групе у Либији, Ираку и Сирију су настале тек кад су западне, демократске и цивилизоване(ма шта год то значило) државе свргнуле легитимно изабране владе у тим државама.

  • Miki

    3. novembar 2017 | 12:39

    Sce to CIJA radi oni koriste sve koji su povezani sa drogom cak i siptare dok se ta organizacija ne unisti nema mira u svetu .

  • Tomatinjo

    3. novembar 2017 | 12:52

    Verovatno da je to tako ali moguće je i da narko dileri i razni drugi krimosi peru ruke od zaplenjene droge praveći se ludi i svaljujući krivicu na druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA