≫ 

Monstrum iz Teksasa nakon masakra izvršio samoubistvo: Ali, svi pričaju o junaku koji je krenuo u poteru za masovnim ubicom (FOTO) (VIDEO)

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija, a napadač je bio obučen u crnu uniformu u stilu taktičkih snaga i upotrebio je jurišnu pušku

  • 3

Muškarac koji je ubio 26 osoba u baptističkoj crkvi u Saderlend Springsu u Teksasu je umro od prostrelne rane koja je nastala tako što se sam upucao, rekao je danas okružni šerif Džo Takit za Si-Bi-Es njuz, prenose Agencije.

Identifikovan napadač iz Teksasa: Krvnik se hvalio puškom na Fejsbuku pre nego što je krenuo u pokolj (FOTO) (VIDEO)

On je rekao da je u toku potere došlo do razmene vatre između policije i dvojice naoružanih napadača, koji su bežeći pucali iz svog vozila, prenosi Rojters.

- Bilo je razmene vatre, verujem, takođe bilo je i na putu, a zatim se vozilo napadača slupalo. U tom trenutku, verujemo da se on upucao, nakon sudara - rekao je Takit.

Kako je AP prethodno preneo, predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je pucnjavu izazvala mentalno poremećena osoba, dok su vlasti utvrdile da je napadač otpušten iz vazduhoplovnih vojnih snaga nakon što je napao sopstvenu ženu i dete.

Portparolka američkih vazduhoplovnih snaga En Stefanek rekla je da je napadač Devin Keli (26) proveo 12 meseci u zatvoru nakon suđenja pred vojnim sudom 2012. godine, a 2014. je otpušten iz vojske zbog lošeg vladanja i oduzet mu je čin, prenose Agencije.

Foto: Tanjug/AP

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija, a napadač je bio obučen u crnu uniformu u stilu taktičkih snaga i upotrebio je jurišnu pušku.

Kako je naveo Rojters, žrtve su starosti od pet do 72 godine.

Zvaničnici su naveli da nije zabeleženo da je Keli povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Foto: Tanjug/AP

Potera za masovnim ubicom

Muškarac kojeg američka javnost slavi kao "istinskog patriotu i junaka" opisao je opasnu poteru za ubicom koji je u nedelju izvršio masakr u crkvi u Teksasu.

Džoni Langdorf ispričao je kako se vozio u blizini crkve, kada je ugledao dvojicu muškaraca kako pucaju jedan na drugog. Zatim je video kako napadač Devin Keli beži u svom automobilu i tada mu je prišao član lokalne zajednice koji je zatražio pomoć, prenosi Index.hr.

Foto: Tanjug/AP

Džoni je za lokalnu TV stanicu Ksat.com ispričao:

"Dovezao sam se do raskrsnice gde je došlo do pucnjave. Ugledao sam dva muškarca kako pucaju, jedan je bio član zajednice. Kada je napadač pobegao, drugi muškarac mi je prišao i rekao da moramo u poteru. Odmah sam ga poslušao".

Dodao je da je napadač ubrzao, ali uskoro su ga sustigli:

"Vozili smo brzinom od 150 kilometara na čas i izbegavali smo saobraćaj. Uskoro je napadač usporio i približili smo mu se na nekoliko metara, a zatim je sišao sa autoputa. Izgubio je kontrolu, a mi smo stali. Gospodin koji je bio sa mnom je izašao i uperio pušku u njega, a on se nije micao".

Foto: Facebook/Devin Kelley

"Delovao sam instinktivno i učinio ispravnu stvar"

Dodao je da je policija stigla 7 minuta kasnije i opkolila Kelijev automobil i da nakon toga nije više ništa video. Takođe je rekao da je delovao instinktivno: "Pokušavao sam da ga uhvatim kako bi bio uhapšen. Samo sam učinio ono što je bilo ispravno", prenosi Index.hr.

Njegova Fejsbuk stranica kasnije je preplavljena porukama zahvalnosti: "Bravo, Džoni! Ti si pravi patriota i junak. Hvala ti što si pomogao ljudima u nevolji u ovakvom užasnom trenutku".

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    6. novembar 2017 | 22:15

    Osveta za Srbiju niste razumeli,nas je poginulo mnogo više ,bzo ste zaboravili a .

  • slađa

    6. novembar 2017 | 20:03

    Strašan događaj. Iskreno saučešće američkom narodu. Treba naći snage u sebi i pobediti ovakvo zlo.

  • Retrovizor

    6. novembar 2017 | 18:04

    Monstrum hahaha terorista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA