Vojnik Severne Koreje pobegao preko najčuvanije granice na svetu: Izrešetali su ga, a ovo je prvo tražio kad se probudio u bolnici (FOTO)

Severnokorejski vojnik prebegao je u Južnu Koreju nakon što su ga pogodili i ranili severnokorejski vojnici

  • 20

Teško ranjeni severnokorejski vojnik koji je prošle nedelje uspeo da pobegne u Južnu Koreju probudio se i zatražio da gleda televiziju. BBC javlja da je pri svesti, rekao da želi da gledai južnokorejske filmove i moguće je da je prebrodio najkritičnije trenutke u borbi za život nakon što je višestruko upucan od strane bivših saboraca.

Tužan život žena u vojsci Severne Koreje: Zbog neuhranjenosti i stresa gube menstruaciju, spavaju na pirinču i siluju ih

Lekari su za tamošnju agenciju Jonhap rekli da je i dalje istraumatizovan, da su, kako bi mu olakšali psihičko stanje, ispred njega u bolničkoj sobi postavili zastavu Južne Koreje.

Severnokorejski vojnik prebegao je u Južnu Koreju nakon što su ga pogodili i ranili severnokorejski vojnici, objavila je prošli ponedjeljak Južna Koreja.

Vojnik je, podsetimo, pronađen na južnoj strani pograničnog sela Panmunjoma, oko 50 metara južno od vojne demarkacijske crte, ranjen u rame i lakat. Prebegao je iz obližnje stanice severnokorejske garde i oporavlja se u bolnici, prenosi Jutarnji list.

Tamo su mu otkrili parazitske crve u telu, što je bio još jedan pokazatelj higijenskih i prehrambenih problema za koje stručnjaci tvrde da decenijama pogađaju tu izolisanu komunističku zemlju.

Foto: Tanjug / AP

Glavni hirurg Li Kuk-jong prošlu sredu je pokazao fotografije na kojima su desetine šarenih parazita, od kojih neki dugi 27 centimetara, uklonjeni iz probavnog trakta povređenog vojnika u nizu operacija za spas njegovog života.

Paraziti, kao i zrna kukuruza u njegovom želucu, mogli bi potvrditi ono što stručnjaci i prezerteri iz Severne Koreje nazivaju katastrofalnom prehrambenom i higijenskom situacijom za mnoge stanovnike te države.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    21. novembar 2017 | 17:23

    Mogu izjavljivati i pisati šta god hoće. Ko moze da to potvrdi ili demantuje? Ne verujem zapadnoj propagandi ništa. Sad će NATO na čelu SAD da bombarduje Severnu Koreju zbog tih parazita i crva. Kao nas zbog izmišljenog Račka.

  • Ja

    21. novembar 2017 | 18:42

    Istraumatiziran ili istraumatizovan? Nas lep srpski jezik...

  • Aladin Snagić

    21. novembar 2017 | 19:38

    Tražio da gleda Zadrugu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA