≫ 

Eksplodirao oštećeni tanker pun nafte: Dogodio se scenario od kojeg su svi strahovali

Tanker je prevozio 136.000 tona lake nafte kada se zapalio u subotu prilikom sudara sa kineskim teretnim brodom

  • 0

Došlo je do eksplozije na iranskom naftnom tankeru koji se ranije sudario sa jednim kineskim plovilom, saopštilo je kinesko ministarstvo saobraćaja. Ovakav scenario najvaljivan je pre nekoliko dana.

Zapalio se naftni tanker, preti opasnost od eksplozije: Haos i panika kod kineske obale (FOTO) (VIDEO)

Spasilački brodovi koji su u potrazi za preživelima su morali da se povuku na bezbednu razdaljinu.

Podsetimo, naftni tanker "Sanči", registrovan u Panami, išao je iz Irana za Južnu Koreju kada je u Istočnom kineskom moru, na 257 kilometara od Šangaja, došo do sudara. Kina, Južna Koreja i SAD poslali su brodove i avione u potragu za posadom "Sančija", koja je kompletna nestala.

Foto: Tanjug/AP

Kinesko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je i da je spaseno svih 21 članova posade "Kristala", koji je prevozio žito iz SAD u Kinu. Svi članovi posade ovog broda su kineski državljani.

Od 32 člana posade, 30 Iranaca i dvoje Bangladešanaca, pronađeno je samo jedno telo, saopštilo je kinesko ministarstvo saobraćaja. Iranska kompanija čiji tanker se zapalio saopštila je da postoji još nade da se nađu preživeli među 31 članom posade koji se i dalje vodi kao nestao, prenela je agencija AP.

Tanker je prevozio 136.000 tona lake nafte kada se zapalio u subotu prilikom sudara sa kineskim teretnim brodom.

Portparol iranske kompanije rekao je za AP ranije da će spasioci verovatno pronaći preživele, i da se smatra da ima još nade pošto prostorija gde je motor nije zahvaćena požarom i nalazi se oko 14 metara pod vodom.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA