≫ 

Tramp ukinuo zetu pristup poverljivim informacijama: Da li su mu dani u Beloj kući odbrojani?

Odluku da se Kušneru ukine pristup poverljivim informacijama doneo je šef osoblja Bele kuće Džon Keli

  • 0

Zet i savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, izgubio je pristup najpoverljivijim informacijama, saopštila su dva neimenovana izvora za AP.

Čovek iz senke koji stoji iza svake kontroverzne odluke Donalda Trampa: Zbog njegovih poteza, svet tone u sve veći haos (VIDEO)

Kušner je do sada imao pristup informacijama koje su obeležene kao državna tajna, međutim, sada mu je pristup takvim informacijama ukinut.

Zbog ove odluke, nastale su spekulacije među Trampovim saveznicima da su Kušnerovi dani u Beloj kući odbrojani, navodi AP.

Odluku da se Kušneru ukine pristup poverljivim informacijama doneo je šef osoblja Bele kuće Džon Keli.

Kako navodi AP, Tramp je mogao da poništi Kelijevu odluku i Kušneru ponudi trajan pristup najpoverljivijim informacijama, ali to nije uradio.

Foto:Tanjug/AP

Strani zvaničnici žele da kontrolišu Trampovog zeta?

Zvaničnici iz Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i još najmanje dve zemlje (Izraela i Meksika), razgovarali su privatno o tome kako bi mogli da kontrolišu zeta i savetnika američkog predsednika Donalda Trampa, Džareda Kušnera, navodi "Vašington post", pozivajući se na američke zvaničnike.

Strani zvaničnici su razgovarali o tome kako da iskoriste Kušnerova poslovanja, finansijske poteškoće i nedostatak iskustva u spoljnoj politici, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Rojters.

Foto: AP/Tanjug

Za sada nije jasno da li je bilo koja država uradila nešto po pitanju Kušnera, ali su njegovi poslovni sastanci sa stranim zvaničnicima bili jedan od glavnih razloga zašto nije dobio trajan pristup poverljivim infrmacijama u Beloj kući, prenosi Rojters.

Kušnerov advokat za sada nije komentarisao ove navode.

Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, Herbert Rejmond Mekmaster rekao je da se Kušner sastajao sa stranim zvaničnicima, a da to nije prijavio.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA