Austrijski vicekancelar Štrahe želi strane političare na svom venčanju: Pored svetskih lidera, evo koji Srbi bi mogli da dođu na slavlje

Štrahe se oženio pred matičarem, ali on i njegova supruga još uvek nisu imali crkveno venčanje

  • 0

Nakon što je ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel nedavno na svoje venčanje pozvala i ugostila predsednika Rusije Vladimira Putina, i austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe mogao bi svoje venčanje iskoristiti za pozivanje stranih političara.

Naime, Štrahe se pred matičarem oženio sa suprugom Filipom pre dve godine, ali nije imao crkveno venčanje, pa austrijski mediji spekulišu da bi to mogao iskoristiti za pozivanje stranih političara.

Putin stigao na venčanje austrijske ministarke, za mladu ima posebno iznenađenje o kome bruji svet (FOTO)

Supruga lidera Slobodarske partije (FPO) izjavila je da se nada da će iduće godine moći da isplaniraju svoje crkveno venčanje i najavila da će na svadbu doći i političke ličnosti.

Mateo Salvini, vicepremijer Italije Foto: Tanjug/AP

- Ljubavni zavet pred Bogom sam sačuvao za kasnije - najavio je nedavno Štrahe i rekao da planira da pozove strane goste, konkretno šefa italijanske diplomatije Matea Salvinija.

Ukazao je da za sada još nije dogovorio nikakav datum za crkveno venčanje.

Inače, on je branio ministarku Knajsel zbog pozivanja Putina na svadbu, i onda je, nedavno gostujući na televiziji "Oe24", rekao da je dobro za Austriju ako bi na svadbu došli američki presednik Donald Tramp, Salvini i drugi gosti iz inostranstva.

Američki predsednik Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Štrahe ima dobre odnose sa Salvinijem, ali i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tako da, kada se bude odlučio na crkveno večanje, ta dvojica političara sigurno će dobiti poziv.

Što se Srbije tiče, Štrahe ima odlične odnose s Draganom Markovićem Palmom, ali i s predsednikom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA