Rusija uvodi u svoje naoružanje savršeni S-500 i neće da ga prodaju NIKOM: Obaraće sve ciljeve, čak i hipersonične rakete (FOTO) (VIDEO)

Ovaj sistem će obarati sve ciljeve, počevši od malogabaritnih projektila, pa sve do svemirskih aparata u Zemljinoj orbiti

  • 5

Rusija će 2019. godine uvesti u svoje naoružanje savršeni protivvazdušni sistem "S-500", koji će upravljati svim sistemima ovog tipa u Rusiji, najavljuje zvanična Moskva.

Rusi prave uniforme za supervojnika: Davaće dodatnu snagu i izdržljivost, a oni koji ih nose postaće NEUNIŠTIVI (VIDEO)

"S-500" je nova generacija sistema za protivvazdušnu odbranu "zemlja-vazduh" - univerzalni dalekometni sistem sa mogućnošću presretanja letećih objekata, što mu omogućava delovanje u sistemu protivraketne odbrane.

Ovaj sistem će obarati sve ciljeve, počevši od malogabaritnih projektila, pa sve do svemirskih aparata u Zemljinoj orbiti.

"S-500" uništava ciljeve u prečniku od 600 kilometara i moći će istovremeno da otkrije i uništi deset balističkih nadzvučnih ciljeva koji razvijaju brzinu od sedam kilometara u sekundi, a uništavaće i bojeve glave hipersoničnih raketa.

Foto: military-today.com Foto: military-today.com

Ovaj sistem postaće i osnovna jedinica nacionalnog sistema za protivvazdušnu odbranu koji se gradi u Rusiji, ističe komandant jedinice za protivraketnu odbranu Prve armije protivvazdušnog i protivraketnog delovanja general Andrej Čerubin u intervjuu za list "Crvena zvezda".

"S-500" će uništavati ciljeve na visini od 100 kilometara iznad Zemlje.

Osim lansera sa raketama, za sistem "S-500" pravi se poseban radar koji će integrisati podatke i druge radare i raspoređivati ​​ih svim ostalim sistemima protivraketne odbrane određujući ujedno iz kojeg sistema će se gađati konkretan cilj u zavisnosti od važnosti.

Foto: military-today.com Foto: military-today.com

Rusi u bliskoj budućnosti ne planiraju da izvoze najnovije modele naoružanja, uključujući tenk "Armata", "S-500" i lovac pete generacije "Suhoj PAK FA T-50", izjavio je generalni direktor "Rosoboroneksporta" Aleksandar Mihejev.

Među razlozima za takvu odluku on je naveo i činjenicu da se realizacija isporuke te tehnike može sprovoditi samo nakon primanja u naoružanje, osvajanja serijske proizvodnje i zadovoljenja potreba ruskog vojnog resora.

"Rosoboroneksport" je spreman da isporuči oružje i zemljama NATO-a, uz odgovarajuću odluku predsednika Rusije i odustajanje zapadnih zemalja od nelojalne konkurencije, navodi "Ruski vjesnik".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Srna)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Maliperica

    10. jul 2017 | 12:26

    Dobro izgleda, mora da je to neka stelt tehnologija jer se ne vidi na kamionu!

  • Bob

    10. jul 2017 | 12:26

    Bravo Ruska braćo

  • Milk

    10. jul 2017 | 13:23

    Jaka smo mi braca, hrvatima isporuce S-300 los 94g, a nama nemogu ni stare migove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA