Ko kaže zabranjenu reč u ovom kafiću, leti napolje: Za njih nema iritantnije poštapalice od ove, a svi Amerikanci je koriste (FOTO)

Svaki gost koji započne rečenicu zabranjenim izrazom ima pet minuta da popije piće i što pre izađe

  • 5

Preterana i često pogrešna upotreba reči "doslovno" nervira mnoge u Sjedinjenim Državama, ali još niko nije otišao tako daleko kao jedan njujorški bar koji je njeno korišćenje doslovno zabranio.

Veliki broj poznatih ličnosti uživa u čarima baš ovog jedinstvenog lokala!

- U engleskom jeziku nema iritantnije reči i mi to nećemo tolerisati - navodi se u obaveštenju na ulazu u bar Kontinental u četvrti Ist Vilidž na Menhetnu.

Svaki gost koji rečenicu započne s "Ja doslovno", imaće pet minuta vremena da popije svoje piće i napusti bar.

U Americi se reč "doslovno/literally" prečesto i netačno koristi. Na primer, fraza "doslovno sam umro od smeha" trebalo bi, strogo jezički, da znači da je govornika ubio smeh.

Uprkos jezičkim kritikama zbog pogrešnog korišćenja reči, vodeći engleski rečnici već su odgovorili uvodeći nove definicije za "literally".

Američka rjaliti porodica Kardašijan zloglasno je poznata po učestaloj upotrebi reči "doslovno", što je vlasnicima Kontinentala doslovno dodijalo da sluša, pa su u baru okačili poruku "Zaustavimo kardašijanizme!"

(Telegraf.rs/Hina)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA