Znate li koji vitamin je ključan za mladolikost?

Svi mi bismo želeli da pronađemo elksir mladosti, odnosno lek koji će nam omogućiti da nikad ne ostarimo. S obzirom na to da tako nešto još uvek nije moguće, evo kako da sačuvate makar mladalački izgled svoje kože

  • 0

Ako ste se pitali koje namirnice biste to mogli da konzumirate, što će očuvati svežinu i lepotu vašeg lica i tela, odgovor je jednostavan – sve što u sebi ima puno vitamina C!

Redovnim unosom vitamina C u organizam čuvate svoje zdravlje, štitite se od infekcija i upala, a samim tim čuvate mladolik izgled kože. Stručnjaci objašnjavaju da unosom većih doza svežeg voća i povrća sprečavate pojavu znakova starenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala.

Kosa

Vitamin C predstavlja najefikasniji nutrijent za rast i snagu kose. Aksorbinska kiselina potpomaže stvaranje kolagena, koji je odgovoran za rast kose. Ipak, najbitnije je to što održava kosu jakom i zdravom.

Nokti

Vitamin C održava kožu zategnutom, hrani vezivna tkiva, kosti a samim time održava nokte zdravima. Ako vam nokti rastu usporeno, preporučujes se da povećate njegov unos. Jednostavno, jedite (ili pijte) što više pomorandži i drugih agruma, ali i svako drugo povrće i voće.

Koža

Ovaj vitamin kožu čini zdravom i lepom. Reguliše produkciju sebuma i bori se protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja Takođe, sprečava nastanak takozvanih staračkih pega, ojačava kapilare, odlaže nastanak proširenih vena i sprečava krvarenje desni. Dokazano je da zrele žene koje su čitavog života unosile puno vitamina imaju manje bora i nemaju problem sa suvom kožom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA