"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Katarina Džamić - punjena ćuretina u hrskavoj slaninici (FOTO)

  • 6
Foto: Katarina Džamić Foto: Katarina Džamić

PUNJENA ĆURETINA U HRSKAVOJ SLANINICI

Potrebno je:

- 220 gr ćurećeg filea,

- 5 tankih tračica slanine

Fil za punjenje:

- jedna kašika rendanog kačkavalja

- jedna kašika kisele pavlake

- 30 gr sitno seckane šunke

- 2 sitno seckana kisela krastavčica

Prilog uz punjenu ćuretinu:

- grilovane tikvice i pečurke

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Preliv:

- jedna manja glavica crnog luka

- 200ml pavlake za kuvanje

- prstohvat seckaog bosiljka

- 30 gr rendanog parmezana

Priprema:

1. Ćuretinu razlupati na debljinu 5 mm

2. Razlupanu šniclu puniti filom, krajeve saviti ka unutra i urolati

3. Tračice slaninice poređati jednu pored druge po duzini i urolati vec napunjen ćureci file

4. Rolovanu ćuretinu peći u zagrejanoj rerni (180 C, 15-20 minuta)

5. Za preliv prodinstati crni luk da bude staklast, dodati pavlaku i parmezan zatim na kraju posuti seckanim bosiljak

Uz punjenu curetinu sluziti belo vino sorte Traminac na sobnoj temperaturi.

PRIJATNO I LAJKUJTE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bube

    5. februar 2016 | 22:43

    Ovo izgleda fantasticno I veoma ukusno rekao bih? Probacu ukoliko sutra da napravim pa javljam utiske. na slici je fenomenalno,svaka cast :-)

  • sladjan

    5. februar 2016 | 23:22

    Recept za prave gurmane.Treba probati.

  • Raspop

    5. februar 2016 | 23:17

    Ako ovako lepo izgleda na slici, mora da je i ukusno. Jeo sam punjenu ćiretinu, ali punjenu rolovanu nisam. Probacu obavezno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA