≫ 

NIKAD VAM NEĆE BITI TAMAN: Ovo je odeća koju morate da kupite za broj veću ili manju!

Ukoliko imate problem sa skupljanjem ili širenjem odeće nakon pranja ili nošenja, evo na koju garderobu posebno da obratite pažnju, i kupite je broj veću ili manju

  • 0

Svako se barem jednom našao u situaciji da im se određena odeća zbog svog sastava skupi pri pranju, ili raširi nakon nošenja. Upravo zbog toga, trebali bi pripaziti kod njihove kupovine i izabrati broj veće ili pak broj manje modele.

A evo na koje odevne komade posebno da obratite pažnju.

Evo zašto više NIKAD nećete obući NOVU ODEĆU, a da je niste DOBRO oprali

Evo šta ZAISTA znače oni misteriozni simboli na etiketama vaše odeće (FOTO)

ODJEĆA KOJA SE SKUPLJA ( i zato kupujte komade za broj veće)

1. T-shirt - Obične majice sa velikim udelom pamuka "žrtve" su skupljanja, a i one sa primesama poliestera takođe iz mašine izlaze "manje".

2. Majice sa kragnom -  Često se nakon pranja i sušenja skupe upravo u području kragne pa ih više ne možemo zakopčati ili jednostavno izgledaju čudno na tom području.

3. Vunena odeća -  Vunena vlakna takođe se smanjuju u dodiru sa vodom ili tokom hemijskog čišćenja, stoga birajte modele broj veće koji će vam ujedno biti i puno udobniji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

4. Čarape -  Zašto biste bez razloga zaustavljali cirkulaciju u nogama svaki put kada morate navući čarapu? Radije kupujte veće čarape.

5. Letne haljine s dodatkom viskoze -  U butiku nam savršeno pristaju, a nakon svakog novog pranja sve su manje. Razlog za to su materijali od kojih se rade, a jedan od osetljivijih je viskoza. Ona se rasteže kad je mokra i skuplja kod sušenja stoga proizvođači savetuju da se pere ručno. Naravno, retki od nas će ih poslušati pa u tom slučaju radije birajte modele broj veće kako biste izbegli štetu.

"Vunena vlakna se smanjuju u dodiru sa vodom stoga birajte modele broj veće koji će vam ujedno biti i puno udobniji."

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

ODEĆA KOJA SE rasteže (i zato kupujte komade za broj manje)

1. Helanke -  Jedan od najomiljenijih ženskih odevnih predmeta u većini slučajeva izrađuje se sa velikim udelom sintetičkih vlakana što znači da će se s vremenom nepovratno raširiti.

2. Puloveri i sakoi sa udelom poliestera -  Kao što ste primetili, šire se tokom svakodnevnog nošenja. Kada ih ujutro obučemo deluju uže, a nakon nekoliko sati postaju "vrećasti".

3. Najlonke od 50 i više dena -  Nakon samo nekoliko pranja počinju se širiti u području kolena i gležnjeva. Obavezno isprobajte i ovaj jednostavan trik koji produžava vek trajanja najlonkama i uz koji će čak i najjeftinije najlonke postati izdržljive.

SAVET PLUS: Farmerke su posebna kategorija. One napravljene od pravog čistog pamučnog trapera skupljaće  se u pranju, dok će se one napravljene sa velikim udelom sintetičkih vlakana odmah širiti kod nošenja.

Zato kod kupovine obratite pažnju na sastav, a tokom nošenja i na greške kojima uništavamo omiljene farmerke.

Pogledajte kako da od stare majice napravite trendi torbu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA