KAD STRES KULMINIRA: Razlozi svađa tokom praznika

Kako biste šanse za razmirice sveli na minimum, unapred se dogovorite oko dočeka Nove godine, kupovine poklona i poseta prijateljima

  • 0

Cela porodica na okupu za neke je vrlo neuobičajena situacija, a atmosfera darivanja i veselja često se može obrnuti, pa se praznici mogu  pretvoriti u pravi pakao.

Svemu može kumovati i stres, koji se nakuplja pre praznika, a često kulminira u nezgodno vreme.

Mirnu proslavu božićnih i novogodišnjih praznika osiguraćete ako se unapred precizno dogovorite gde ćete slaviti praznike. Ostajanje kod kuće za jednog partnera će biti melem, dok bi drugi možda želeo proslavu sa porodicom i prijateljima. Zato napravite kompromis. Jedan neka odabere gde se slavi Božić, a drugi Nova godina, jer ćete samo tako sačuvati živce i poštedeti sebe nezadovoljstva. Ili možete ručati kod prijatelja, a kod roditelja svratiti na kafu.

Ako vi ili vaš partner spadate u mrzovoljne i ne možete da se uživite u praznično raspoloženje, to može biti povod za svađu, jer će u protivnom ukrašavanje i pripremanje za proslavu pasti samo na jednog partnera. No, uprkos svemu, možda je za takvu osobu najbolje da prošeta ili ode na piće sa prijateljima ili obavi nešto van kuće, na primer ode u nabavku hrane. Vratiće se u opuštenu prazničnu atmosferu, a vi ćete uživati u kićenju bez upadica sa strane.

Što se finansija tiče, istina je da se za predstojeće praznike ne štedi kako bi se pokazala raskoš na  stolu ili pod jelkom. Međutim, trošenje je možda i najčešći razlog svađa. Mnogi nisu u situaciji da se potpuno opuste, stoga bi trebalo unapred dogovoriti iznos koji ćete odvojiti za poklone i toga se pridržavati.

(Telegraf.rs / Hercegovina.info)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA