Bela buka: Zvuk koji će uspavati svaku bebu

Pročitajte zašto su vožnja automobilom, zvuk fena ili šuštanje radio aparata ponekada pravi spas za iscrpljene roditelje

  • 3

Jeste li čuli za pojam 'bela buka'? Ako niste, a pritom ste novopečeni roditelj čija beba noćima ne spava, vreme je da joj pustite zvuk, koji će je smiriti i za kratko vreme uspavati.

NAJČEŠĆE roditeljske greške zbog kojih beba ne može da zaspi - i kako da što lakše utone u san

GENIJE: Otac pokazao kako da uspavate bebu za 60 sekundi, a treba vam samo SALVETA (VIDEO)

Čudotvorac: Super tata otkrio način kako da beba odmah prestane da plače (VIDEO)

Bela buka može da umiri bebu, jer se sastoji od jednoličnih šumova, sličnim onima koje je čula dok je bila u majčinom stomaku. Reč je o zvuku koji sadrži mešavinu svih jednako raspoređenih zvučnih frekvencija. One stvaraju neobičan šum koji služi za blokiranje neželjenih zvukova.

Proizvođači bele buke su usisivač, ventilator, fen za kosu, mašina za veš, mašina za sudove, radio aparat, zvuk motora...

Da bi bela buka imala efekat, potrebno je da traje tokom celog perioda spavanja jer, ako se isključi, može da se desi da se beba probudi.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Najčešći razlozi uznemirenosti beba su grčevi, mokre pelene ili glad, ali ponekad i kada je sve pod kontrolom, novorođenče jednostavno ne želi da spava.

Istraživanja su pokazala da deca vrlo snažno reaguju na zvukove što može značajno uticati i na njihovo raspoloženje, pa čak i san.

Upravo zbog toga, na internetu postoje brojni snimci  bele buke koja, sudeći po iskustvima brojnih majki i očeva, deluje kao prirodno sredstvo za smirenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA