≫ 

Grci računaju vreme na 2 načina - a za drugi ne treba sat i potpuno će vam promeniti život

Zaboravite na brojke na satu ako želite da uspete u životu

  • 0

Grci imaju dve različite reči za vreme. Hronos (chronos) se odnosi na vreme koje merimo satom. To je vreme koje koristimo kako bismo obavili stvari na vreme ili odemo u krevet u pristojne sate i određujemo ga brojevima.

Sa druge strane, Kairos predstavlja duhovnu stranu vremena koja ga određuje značajem. Kairos predstavlja vreme "u trenutku" - kada dajemo sve u tom momentu i primamo sve što ono ima da nam ponudi.

U Kairos vremenu, vi ste potpuno i istinski prisutni i ne žurite ka sledećoj stvari koja vas očekuje.

Foto: pixabay.com

Većina nas funkcioniše po Hronos vremenu, pogotovo kada smo na poslu. Imamo sastanke koji počinju u tačno određeno vreme, obaveze koje moramo da završimo do kraja radnog vremena i vreme u koje krećemo kući.

Mnogima Kairos odgovara zbog postojanja strukture i organizovanosti, ali i zbog toga što možemo da znamo šta nas sledeće očekuje.

Ali ako verujete u svoju svrhu, kao i svrhu vašeg posla. možda bi trebalo da odvojite vreme za Kairos tokom dana. Tada nas najčešće pogađa inspiracija - to je vreme kada se predamo treutku i dolazimo do novih ideja i rešenja.

Ipak, tokom dana ne možemo uvek da rezervišemo duboke momente za razmišljanje i otkrivanje naše svrhe.

Na svu sreću, postoje neke stvari koje mogu da vas pripreme za Kairos trenutak kada on naiđe:

Foto: pixabay.com

- U kontinuitetu razmišljajte o svojoj svrsi: otkrijte "zašto" vašeg posla

- Odvojite prostor u kalendaru: svima nam je potrebno vreme za inspiraciju. Možda nećete imati trenutak otkrovenja pri prvom pokušaju, ali to nije poenta. Važno je da počnete sa korišćenjem Kairos vremena tako što ćete sanjariti ili čitati nešto što nije povezano sa poslom i razmišljati o tome kako da naučeno iskoristite za svoj posao. Neke stvari ne možemo da predvidimo, ali možemo da ih koristimo kada se pojave.

- Pronađite svoj prostor. Kairos može da se desi neočekivano i iznenada se možete izgubiti u trenutku. Međutim, Kairso je teško doživeti kada ste u haosu. Pronađite prostor koji vas inspiriše kako biste maksimalno iskoristili Kairos trenutak.

Kairos od nas zahteva da potpuno redefinišemo moderne koncepte efikasnosti, ali krajnji rezultat će dovesti do ispunjavanja ciljeva i pronalaženja nove energije i strasti za poslom koji obavljamo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA