Da vam tepih sija kako nov: Ovo je ubedljivo najbolji način da očistite sve mrlje sa podnih prostirki

Najbolje od svega je što nema mnogo ribanja, ostavite tečnost koju ste napravili da sve odradi sama

  • 5

Mrlje na tepihu su dugotrajne, ali ih nije nemoguće skinuti. Stručnjaci kažu da je postupak jkao lak, ali da treba izbegavati ribanje jer ono oštećujete vlakna. Da biste izbegli trošenje novca na skupe preparate, isprobajte ovaj jednostavan način za čišćenje mrlja sa tepiha od kafe, vina ili blata. 

Nikad nemate dovoljno novca? Napravite vazu za privlačenje bogatstva i on će se lepiti za vas

Sve što vam je potrebno su dve čiste krpe i dve prazne plastične flašice sa raspršivačem. U prvu flašicu sipajte hladnu vodu, a u drugoj pomešajte pola kašičice tečnosti za pranje posuđa i pola litra mlake vode.

Pixabay

Uputstvo:

1. Na čistu krpu naprskajte mešavinu sapuna i vode, a potom natapkajte mrlju - ali, nemojte da je ribate. Dok se vlakna polako tope, suvim delom krpe brišite mrlju sa tepiha. Ponavljajte postupak sve dok mrlja ne nestane.

2. Na drugu krpu naprskajte hladnu vodu i sa njom skidajte višak deterdženta sa tepiha. Nežnim pokretima tapkajte područje na kom je bila mrlja.

Foto-ilustracija: Profimedia

Na kraju na mestu gde je bila fleka stavite papirne ubruse, a potom preko ubrusa stavite tešku knjigu ili šerpu. Ostavite tokom noći, a to rdaite da bi ubrusi upili ostatak vode.

Daljinac

(Telegraf.rs / superzena.b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt - Bec

    6. maj 2018 | 15:35

    Prvo dobro usisam tepih a zatim penu tecnog sapuna i tecnosti za pranje sudja, koju prvo rasirim na pola tepiha i ostavim da ostoji petnaestak minuta. Zatim vrecom od krompira ili luka, istrljam tepih pa to isto uradim i sa drugom polovinom. Ostavim da se tepih osusi i jos jenom ga usisam, tepih dobije opet isti sjaj kao da je nov...

  • Momir

    6. maj 2018 | 12:52

    Nije lose moram da probam.

  • Staza

    6. maj 2018 | 12:45

    Nemam tepih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA