≫ 

Eksperti savetuju: Nemojte da ispirate sudove pre pranja u mašini jer tako samo bacate novac!

Ako redovno koristite mašinu za sudove onda verovatno imate rutinu koju poštujete

  • 0

Perete li tanjire i posuđe kako biste uklonili hranu i spremili sudove za pranje u mašini za sudove, onda ih ređate u mašinu u koju sipate deterdžent za pranje? Onda odmah prestanite s tim?

Najbolji način kako da istog trenutka provalite da li ste dobili pivo u prljavoj čaši

- Verovali ili ne, mnogo je bolje kada ne ispirate sudove pre pranja u mašini za sudove, rekao je naučnik Morgan Brašer.

Nemojte prati sudove pre nego ih stavite u mašinu za sudove Foto: Pixabay.com

Moderne mašine za sudove imaju senzore koji im pomažu da odrede koliko dugo peru u zavisnosti od toga koliko su sudovi prljavi. Čak i ako odaberete neki od programa poput normalnog pranja ili onog za pranje šerpi i tiganja, temperatura i vreme pranja sudova zavisi od senzora i njihove procene.

Ako ne perete sudove pre stavljanja u mašinu, senzori će detektovati prljavštinu tokom predpranja, a tako će vaši sudovi biti bolje oprani. Ukoliko na vašem posuđu ostane sir koji se osušio, mašina ga neće detektovati kao prljavštinu pa će pranje biti mnogo lošije. Ovo objašnjava to što ponekad kada otvorite mašinu možete da vidite da na vašim tanjirima imate mrlje od hrane koja nije uklonjena.

Čisto posuđe je ono što sve domaćice žele Foto-ilustracija: Profimedia

Ispiranje sudova pre pranja u mašini može da bude od koristi ukoliko su ostaci veliki pa mogu da dovedu do zakrčenja odvoda veš mašine.

Najbolje je da se potrudite da na vašem posuđu ne ostane mnogo hrane, ali ga nemojte prati pre stavljanja u mašinu za sudove. Tako će vaši sudovi biti čistiji i skratićete vreme pranja sudova, a to vodi i uštedi vode, struje i deterdženta. Imajte to na umu kada večeras budete slagali sudove u mašinu.

(Telegraf.rs/digitaltrends.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA