Nikad brže, nikad lakše! Evo kako da očistite jastuke u jednom potezu

Ako mislite da je dovoljno da uvek imate čistu jastučnicu na njemu, grešite

  • 0

Prema jednom istraživanju jastuke bi trebalo da čistite bar tri puta godišnje, a posebno u jesen. A da li ste vi u skorije vreme očistili jastuk na kom spavate?

Ako mislite da je dovoljno da uvek imate čistu jastučnicu na njemu, grešite. Prema rečima Roberta Oksmana, direktora "Sleep to Live" instituta u Americi, jastuk bi trebalo da se promeni na svakih šest meseci. Ako imate jastuke koje možete da perete u mašini za veš, a da se ne oštete, u bubanj stavite dva jastuka. Ako perete samo jedan, ostaće previše prostora pa se jastuk može lakše oštetiti pri pranju.

Najodvratniji manikir koji ste ikad videli: Kroz ove nokte se šetaju živi mravi (VIDEO)

Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom. Zato isprobajte ovaj trik: 

Jastuk bi trebalo da se promeni na svakih šest meseci Foto: Pixabay.com

U bubanj mašine za pranje veša sipajte vruću vodu, šoljicu praška za izbeljivanje odeće, šoljicu praška za pranje i dve supene kašike sode bikarbone. Pratite uputstva proizvođača i proverite na kojoj temperaturi smete da oprerete jastuk.

Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro "izudarajte" sa svih strana kako biste što više vlage izbacili i na taj način sprečili nastajanje plesni. Jastuk dobro osušite na vazduhu pre nego što ga ponovo vratite na krevet.

Jastuk dobro osušite na vazduhu pre nego što ga ponovo vratite na krevet Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: superzena.b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA