Dok mi je prsten na ruci ne mogu da se opustim: Zašto žene i muškarci skidaju burme kad varaju? Imamo odgovore Danijele i Nikole

Burma pored kreveta u hotelskoj sobi dok u krevetu par uživa razmenjujući nežnosti nije samo scena koja se viđa na filmovima već je svakodnevica velikog broja parova

  • 18

Sve više parova koji su u braku i koji u pojedinim prilikama skidaju sa ruke burmu koja je simbol bračne zajednice i jasan pokazatelj da je neko obavezan na večnu ljubav i vernost.

Dali su otkaz i prodali sve kako bi proputovali svet - a samo dva dana kasnije desilo im se nešto o čemu nisu ni sanjali (FOTO)

Svedoci smo da u modernom dobu sve više parova vara svoje supružnike. Ono što je karakteristično za sve jeste skrivanje burme tokom čina prevare. Za žene je karakteristično da skidaju burmu kada su ljute na partnera, a muškarci to rade kada krenu u izlazak bez supruge.

Ovaj "trend" proverili smo, prisutan je i u Srbiji.

Foto: Pixabay.com

VAŽNO MI JE DA NE OSEĆAM PRSTEN NA RUCI

Žene skidaju burme kada su ljute na supruga kako bi ga tada povredile, ali i sklonile sa vidnog mesta znak da nekoga varaju. Osećaj da varaju je manji kada na ruci ne vide prsten koji sa sobom donosi obavezivanje na vernost.

- Ulaskom u hotelsku sobu, pada crna zavesa na brak i obavezu da nekome budete verni, a skidanje burme je čin koji nekako prati celu situaciju. Ako ne vidim i ne osećam prsten na ruci, mogu da se prepustim svom ljubavniku u potpunosti i da ne razmišljam o grižoj savesti. To dolazi posle, kada krenem kući i stavim prsten nazad kako ne bi probudila sumnju - opisala je Danijela T. svoj pogled na ovakav postupak.

MOMCI IZ ŠANKA MI POMAŽU DA SAKRIJEM BURMU

Muškarci se odlučuju da skinu burmu kada krenu u provod jer smatraju da ih ona čini manje privlačnima suprotnom polu. Ukoliko žele da njihove šanse kod žena budu veće, potrudiće se da skinu znak da pripadaju nekoj drugoj. Oni to rade kako bi sebi digli cenu koju im po njihovom mišljenju brak umanjuje.

- Par puta mi se desilo da izađem sa drugarima i oni smuvaju neke devojke, a mene svaka odbija kad vidi prsten na ruci. Od tada, po ulasku u neki klub obavezno skidam burmu jer ne želim da devojke vide da kući imam ženu koja me čeka i da činim preljubu. Ukoliko sam blizak sa nekim od ljudi u šanku, obavezno ih zamolim da mi negde sklone prsten kako ga ne bih izgubio kojim slučajem - rekao je Nikola, jedan od posetilaca beogradskog noćnog kluba sa kojim sam razgovarala u sredu.

Foto: Pixabay.com

PEREMO RUKE I SMIRUJEMO SAVEST?

U ljudskoj je psihi da pronalazimo opravdanja za svoje postupke i krijemo se iza nekih detalja kojima "peremo" ruke i smirujemo savest. Nekome je lakše kada skine prsten tokom seksa sa nekim ko mu nije supružnik, kao što bi za nekoga to bio seks u mraku. Ukoliko nešto nije na vidnom mestu i u tom trenutku nije alarm za neke strvari, osećaćemo se lakše i imaćemo opravdanje.

Burma nije garancija da ćete izbeći preljubu. Ali, petina žena smatra da ako muškarac ne nosi prsten onda obezvređuje bračnu zajednicu, a trećini parova je lakše kada partner nosi burmu jer misle da su tada sigurniji od preljube. Sve više mlađih parova nosi venčano prstenje, pa to budi nadu.

Pixabay

Jedino što nam bode oči jesu izjave pojedinaca da im je burma donela više pažnje od strane singl ljudi. Izgleda da nema pravila i da opasnost i iskušenje svakako postoje.

Daljinac

(M. K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    17. februar 2018 | 15:14

    35godina sam u braku ..imam decu ...brak i ljubav zajedno sa decom su svetinja!!

  • Kiza

    17. februar 2018 | 14:52

    E jake ste vi face kada vam burma smeta. Rdzavom k i dlaka smeta

  • SrbIN

    17. februar 2018 | 14:38

    Meni Burma nesmeta. Savetujem onima koji je skidaju da je nezaborave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA