Zašto se muškarci dive pametnim ženama, ali ih ne vole?

Teško vam je da nađete momka, zapravo većini žena jeste

  • 4

Šta muškarci zapravo žele, govore jedno - biraju drugo? To pitanje muči većinu dama. Iako govore da žele pametnu ženu, svojim odabirom često pokazuju da zapravo imaju druge afinitete.

5 razloga zašto oženjeni muškarci varaju čak i kad vole svoju ženu

Dva američka univerziteta su odlučila da sprovedu opsežno istraživanje na temu muško - ženskih odnosa i da dobiju odgovor na pitanje - Da li muškarci vole pametne žene?

Preliminarna anketa je pokazala da je 96 procenata muškaraca reklo da voli pametne žene i da im ne bi bilo teško da budu sa ženom koja je pametnija od njih. Nakon toga ti isti muškarci su bili podvrgnuti drugim eksperimentima u kojima je testirano da li su bili iskreni kada su to rekli. Naučnici su simulirali testove inteligencije tokom kojih su ispitanici bili izmešani sa ženama koje su imale i bolje i lošije rezultate od njih.

Kada se uporede dobijeni rezultati prvog i drugog istraživanja dobiju se iznenađujuće činjenice.

Iako su na početku testiranja muškarci rekli da vole pametne žene i da im ne bi bilo teško da budu u vezi sa ženom pametnijom od njih, nakon saznanja da je bila bolja na testu pokušali su da se distanciraju od te žene, čak su je ocenili kao manje poželjnu i privlačnu od žene koja je imala lošije rezultate.

Ne, ne voli te - koristi te samo za utehu! 5 jasnih znakova da mu srce i dalje kuca samo za bivšu

Muškarci su bili zainteresovani za upoznavanje pametne žene samo u trenutku kada je to bila hipotetska ideja. Kada su morali da se druže sa njom povlačili su se u sebe jer su se osećali manje muževno i sigurno.

Postoje uslovi pod kojima potreba da zaštite sebe prevagne nad kvalitetima partnerke koja se sa distance čini privlačna. Muškarci koji odbiju pametnu partnerku samo štite svoj krhki ego.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. april 2018 | 19:49

    Muskarci vole radosne zene koje se smeju

  • Mirko patuljasto prase

    22. april 2018 | 22:11

    Ne vole ih jer su inteligentnije od njih!

  • stvarno?

    26. april 2018 | 05:42

    Meni nije bitno da li je pametna ili nije. Necu da prepisujem matematiku od nje. Meni su bitni kukovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA