≫ 

STIŽE NOVA ERA: Modna kuća Guči konačno rekla krznu zbogom

Direktor modne kuće Guči, Marko Bizari, saopštio je da oni više neće koristiti, promovisati i reklamirati životinjsko krzno

  • 1

Organizacija "The Humane Society", koja podržava alijansu modnih kuća koje ne koriste krzna, sa zadovoljstvom je objavila da poznata modna kuća Guči više neće koristiti životinjsko krzno počevši od svoje naredne kolekcije za proleće-leto 2018.

JEZIVE SCENE: Ušli su na farmu krzna i zatekli horor mučenih i odranih životinja, dugo su čuli njihovu ciku! (VIDEO)

ZAŠTO, BOŽE, ZAŠTO?! Jednu od ove dve lepotice su ubili, samo da bi druga izgledala lepše!!!

Saopštenje je stiglo od direktora ove poznate modne kuće, Marka Bizarija.

"Jedna od suštinskih vrednosti je društvena odgovornost i nastavićemo da stremimo ka boljem za našu okolinu i životinje. Guči jedva čeka da napravi sledeći korak, pa se nada da će nadahnuti ostale na inovaciju i podizanje svesti, menjajući luksuznu modnu industriju nabolje, " izjavio je Marko Bizari.

Foto: Guliver/Pietro D'Aprano/Getty Images

Ova odluka je rezultat dugogodišnje saradnje sa organizacijama HSUS-a i LAV-a, članice "Fur Free" alijanse, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

Guči je naveo da će preostale predmete od životinjshog krzna prodati na aukciji, s tim da će prihod ići organizacijama za prava životinja.

"Ovom objavom Guči će pomoći da se promeni način na koji luksuzna modna industrija doživljava životinje. Postoji rastući deo novih, etički osvešćenih potrošača kojima je stalo do inovacija i društvene odgovornosti, pa ne žele da imaju ništa sa zastarelim i okrutnim proizvodima poput krzna," rekao je menadžer za modu pri organizaciji "HSUS", P.J. Smit.

Guči je poslednji luksuzni brend koji zabranjuje upotrebu krzna, sledeći modne kuće Stela Mekartni, Đorđo Armani i Hugo Bos.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mara

    12. oktobar 2017 | 15:30

    A nevolja je. Vise nemate sto ubijat sve ste istrijebili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA