≫ 

5 modnih zakona Džeki Kenedi zbog kojih je i dan danas modna ikona koju svi slede

Iako je prošlo mnogo godina, svet je pamti kao lepu damu čiji su stil sve žene širom sveta kopirale

  • 2

Džeki Kenedi se i danas se smatra neprikosnovenom modnom ikonom. Iako je na vrhuncu popularnosti bila tokom šezdesetih godina prošlog veka, njene modne kombinacije su se komentarisale i kopirale sve do njene smrti.

Obrnuti bikini ćete viđati na svim plažama, a sa razlogom će ga nositi samo najhrabrije žene (FOTO)

Da li se ikad zapitali kako je Džeki postala ikona stila, i zašto je zauvek zadržala ovaj prestižni status? Džeki Kenedi je bila dama iz Njujorka koja je postepeno izgradila svoj prepoznatljivi modni stil, a u tome su joj pomogli dizajneri, stilisti i ovi legendarni modni komadi, uz savete stručnjaka.

5 modnih zakona Džeki Kenedi zbog kojih je i dan danas modna ikona koju svi slede:

1. Držala se uspravno

Džeki Kenedi je od detinjstva jahala konje zbog čega se držala uspravno. Dobro je poznato da uspravno držanje čini osobu višom i tanjom, pa ne čudi što takvim pojedincima i odeća bolje stoji. Povrh svega, uspravno držanje odaje utisak samopouzdane osobe.

Foto: AP/Tanjug / Džeki Kenedi se uvek držala uspravno

2. Birala je odeću koja joj je savršeno pristajala

Džeki je znala kakva odeća najbolje pristaje njenom tipu tela, pa je nosila samo one komade koji su laskali njenoj figuri. Poznato je kako je birala odeću visokog struka koja vizuelno produžava noge, ali i haljine za svečane prilike sa naglaskom na ženstvene ključne kosti koje je smatrala svojim najvećim adutom.

3. Džeki je obožavala francusku modu

Kad je sa 20 godina otišla na studije na prestižnoj Sorboni u Parizu, zaljubila se u francusku modu, a tu ljubav je nastavila da neguje i nakon što je postala majka. Dobro krojeni kostimi modne kuće "Chanel" i svečane haljine "Givenchy-ja" su postali njen zaštitni znak.

Foto: Wikimedia / Cecil Stoughton / Džeki Kenedi je bila zaljubljena u francusku modu

4. Nije se plašila odvažnih boja

Džeki Kenedi je znala da obuče atraktivnu odeću naglašenijih boja. Nije bežala od kostima u boji ružičaste šećerne vune, niti od tirkiznih odevnih komada.

5. Znala je moć dobro odabranog modnog dodatka

Svaku odevnu kombinaciju je začinjavala kvalitetnim i efektnim modnim dodacima. Obožavala je da nosi satenske rukavice koje su svaku kombinaciju činile još elegantnijom. Pažljivo je birala torbice i cipele, a postala je popularna i po nošenju damskih bisera oko vrata. Popularisala je i nošenje naočara za sunce predimenzioniranih stakala.

Kraljica Elizabeta II i Džon Kenedi. Foto: Tanjug/AP / Džeki Kenedi je odevne kombinacije začinjavala kvalitetnim i efektnim modnim dodacima
Foto: Profimedia

VIDEO: Najlepša žena na svetu se udaje za svog 10 godina mlađeg izabranika

(Telegraf.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    29. jul 2018 | 16:38

    Kome je ova zena ikada bila lepa? Malo sitno lice uokvireno ogromnom istapiranom kosom. Kakva je ona modna ikona? Mozda je bila dobra al lepotu ne vidim ni u najavi. (Ljiubomora iskljucena najiskrenije)

  • Klimt-Bec

    25. avgust 2018 | 21:36

    Stvar ukusa o cemu se ne raspravlja! Na primer za mene su trenutno ona i sada Melanija Tramp, naj lepse prve dame koje je Amerika do sada imala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA