≫ 

DA SVADBA NE PROPADNE: Evo kako da odaberete najbolji bend za vaše venčanje

Zakazali ste datum venčanja i sada kreće frka i panika oko neophodnih priprema

  • 3

Brdo obaveza trebate da završite pre nego se opustite i dočekate zakazan datum. Jedna od najbitnijih stavki u celoj proslavi vašeg venčanja jeste pronalazak benda koji će svirati na proslavi.

ŠOK! Nećete verovati ko će biti KUMOVI na svadbi Divne i Marka u "Zadruzi"! (VIDEO)

NAJVEĆA RIJALITI TAJNA: Marko i Divna će se venčati u "Zadruzi", ali pod DVA uslova!

Kako Vam zvuči medeni mesec za samo 5.760 dinara mesečno?

U svetu su popularni DJ-evi zamenili bendove koji izvode svoje pesme uživo, ali mnogi će se složiti da nema boljeg provoda od onog kada se uživo zapeva. Iako će vam potraga za DJ-om oduzeti manje vremena, nema te žurke o kojoj svi nisu pričali i koja nije trajala do zore uz dobar bend.

Foto: Pixabay

Neophodno je da u potragu za bendom krenete na vreme, da ne biste imali problem jer su svi bendovi koji dolaze u obzir već angažovani za taj dan. Kako biste napravili selekciju, pitajte vaše prijatelje za preporuku. Ne budite lenji već posetite neki klub gde svira bend za koji ste čuli ili ste ga proguglali na internetu. Ako se odlučite samo za online pretragu, potražite neke video snimke i pogledajte šta je na repertoaru tog sastava.

Kada ste zakazali sastanak sa menadžerom ili vođom benda, obavezno pitajte kolika je cena koju ćete morati da platite. Ona može da varira u zavisnosti od perioda kada ste odlučili da stanete na ludi kamen, pa ako vam je svadba u prvoj četvrtini godine proći ćete jeftinije jer tada nema puno venčanja pa bendovi gledaju da zakažu svaku potencijalnu tezgu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Obično svaki bend ima svoj repertoar na koji možete možda da utičete. Ako ne volite neku pesmu ili određenu vrstu muzike odmah to treba naglasiti bendu jer oni možda ne znaju pesme koje su vama najbitnije. Vreme angažmana je jako bitno, jer i bend treba da ima radno vreme i pauzu za odmor. Ne možete očekivati da će zabavljati goste deset sati bez prestanka jer i njima treba predah. Zbog vas, ali i zbog njih, unapred utvrdite broj pauza i njihovo trajanje.

Većina mladenaca se odluči da u nekom momentu na proslavi sviraju i trubači, pa unapred obavestite bend kada će to biti. Prvi ples vam je jako bitan, a pesma koju će svirati mora da bude savršeno izvedena. Ukoliko je to neka stvar koja je vam njihovog repertoara, postarajte se da je uvežbaju do tada.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    22. septembar 2017 | 19:54

    Nekada je svadba bila radost , a sada je postala problem . Torte, sa fiskalnim računom, iz poslastičarnice su obavezne, jer u protivnom možete da platite kaznu veću nego koliko košta svadba . Niste napisali koji se, po zakonu, bendovi mogu angažovati. Da li harmonika mora biti Gverini ili Dalape ? Treba li fiskal i za njih .

  • PECA

    22. septembar 2017 | 18:18

    Nema tu neke razlike, repertoar isti. Jeca, Ceca,Mica,Cica,Naca, Maca,Silvana, Nirvana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA