≫ 

Obe RASHLAĐUJU tokom leta, ali koja je ZDRAVIJA, žuta ili zelena DINJA?

Jedni će tvrditi da je dinja voće, a drugi će vas ubeđivati da je povrće, ali koja vrste dinje je zaista zdravija

  • 5

Dinje imaju revitalizujući uticaj na organizam u svakom smislu. Međutim, dinja ima više vrsta. Zelena dinja je mnogo slađa od žute dinje. Ali je zato žuta dinja mnogo zdravija i sve blagodeti pripisuju se upravo njoj.

Salata od belog mesa, pršute i dinje

PRAVA ISTINA O VITAMINU C: Nije uopšte ono što ste mislili o njemu!

Ona sadrži mnogo vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamin B6, kalijum, folnu kiselinu, vlakna i puno karotena.

U narodnoj medicini koristi se za osveženje i psihičko smirenje, pomaže kod upale žučnih i mokraćnih puteva i kod uboda i opekotina.

Foto: www.pixabay.com

Voda i kalijum iz ovog voća/povrća, podstiču rad bubrega i pomažu u uklanjanju štetnih materija iz organizma. Biljna vlakna iz dinje olakšavaju varenje i pomažu u smanjenju telesne težine i nadimanja u stomaku.

Poznat je i njen uticaj na kardiovaskularni sistem i starenje. Obloga od isceđenog soka dinje ili od narendane dinje služi za otklanjanje bolova.

Žuta dinja nekada može biti i narandžasta unutra, a smatra se antikancerogenom hranom, jer sadrži dosta karotena, koji se u organizmu pretvara u aktivni vitamin A.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA