Rodila je bliznakinje, a onda je primetila da im je stomak porastao: Kad ih je odnela doktoru, ostvarile su se zle slutnje (FOTO)

Predstavljamo vam priču o dve sestre, koja je rasplakala ljude širom sveta

  • 7

Na Dan nezavisnosti 2007. godine Alisa i Majkl Dun dobili su dve prekrasne ćerke, bliznakinje, Medelin i Izabel, koje su u početku bile savršeno zdrave bebe.

ZA DOBRO JUTRO: Bebe bliznakinje su mirno jele, a onda je tata uzeo gitaru i počela je žurka (VIDEO)

Mame OTKRIVAJU - evo kako ZAISTA izgleda trudnoća sa BLIZANCIMA

Otkriven test koji može da pokaže da li beba pati od autizma

Kada su devojčice imale dva meseca, roditelji su kod Medalin primetili da joj stomak otiče i u panici odveli je u bolnicu. Sumnje doktora na rak su se ispostavile kao tačne nakon detaljnog pregleda.

Maloj Medelin je dijagnostikovan Neuroblastom, retki oblik tumora koji napada decu i bebe. Njen stomak je bio toliko natečen, jer u njemu rastao tumor veličine bejzbol lopte.

Da stvar bude gora, kada su bili u Dečijoj bolnici u Mičigenu, jedan doktor je video Izabel i zatražio dozvolu da uradi ultrazvuk. Ispostavilo se da i ona boluje od iste vrste raka.

Printskrin: CBN

Lekari su preporučili hemoterapiju umesto da rizikuju sa operacijom. Tokom prve faze lečenja blizanci su bili razdvojeni i stvari su počele da se pogoršavaju.

- Stvari su počele da se menjaju na gore. Vrlo brzo su obolele, toliko da su se patile u bolovina. Jednostavno niste mogli da dodirnete njihovu kožu. Izgledalo je kao da će pući - rekla je Alisa.

Sve je počelo da se menja kada su ih doktori spojili u drugoj fazi lečenja. Posle tri meseca, mogle su da idu kući. Za Božić, njihove bebe bile su u fazi remisije - stanja u kome su znaci i simptomi tumora skoro ili potpuno odsutni.

Printskrin: CBN

- Dozvolili su nam da ih prvi put stavimo zajedno. Prepoznale su jedna drugu. Počele su da se smeju i udaraju međusobno, što prethodno nisu radile. To je bila velika promena, koja nam je dala snage i vere da mogu da se izvuku iz teške situacije. Možda je Bog odabrao baš njih dve i izlečio ih - dodala je Alisa.

Ove godine devojke će proslaviti novi rođendan, dana kada su savladale kancer.

- Napravićemo prilično veliku proslavu. Organizujemo vatromet, jer to je iskra koja je promenila naše živote. Svake godine to slavlje predstavlja nešto posebno za nas, jer smatramo da se desilo čudo - rekao je Majkl.

Želimo sestrama Duns sve najbolje i puno zdravlja kako bi mogle da uživaju u životu. Podelite s prijateljima ovaj tekst ako je i vas ova neverovatna priča pogodila i inspirisala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA