Dobro pogledajte svoju kožu: Medicinska sestra upozorava na neočekivani simptom gripa

Ovu godinu pamtićemo po gripu koji je proglašen za najopasniji u poslednjih nekoliko godina

  • 1

Grip je do sada odneo na stotine života, a veruje se da će smrtnost biti još veća jer se stalno pojavljuju novi simptomi bolesti protiv koje lekari vode žestoku bitku.

Misteriozni grip kosi Amerikance: Više od 50.000 ljudi će umreti do kraja sezone, groznica i bolovi traju 7 dana, a zatim sledi SMRT (FOTO)

Najugroženija su deca i starije osobe, pa zato ako sumnjate da vaše dete ima grip odmah se obratite lekaru. Ali, jako je teško prepoznati simptome i shvatiti ih kao upozorenje da je vreme za odlazak kod lekara.

Foto: Profimedia

Sin Brodi Vilard, koja je medicinska sestra, došao je iz škole sa koprivnjačom. Vilard nije znala da je osip na koži nejnog sina Seba, koji nije bio praćen nijednim drugim simptomom, zapravo posledica gripa.

-Svaki put kada bi se počešao, pojavilo bi se još više crvenila. Pokušali smo sa presvlačenjem i kupkama, ali ništa nije pomoglo. Pozvala sam pedijatra i rekao mi je da su tog dana još dvoje mališana primljeni sa istim simptomom i da su testovi pokazali da imaju grip. Odvela sam sina jutros kod lekara i test je pokazao da je on poziotivan na grip tipa B, napisala je ona.

Dijagnoza gripa je sama po sebi strašna, ali ono što je bilo čudno je što Seb nije imao nijedan drugi simptom jer nije imao ni temperaturu, ni kašalj ni curenje iz nosa. Sada je upozorenje ove majke postalo viralno jer je njen post podelilo na hiljade ljudi.

-Nisam znala da će post postati toliko viralan, ali sam videla komentare da su još neka dobila koprivnjaču i da su pozitivna na grip, rekla je ona.

Koprivnjača nije neuobičajena reakcija tela na virus jer 80 odsto dece dobije koprivnjaču zbog gripa, a mnogi virusi je izazivaju, piše scarymommy.com. Zastrašujuće je što grip može da se manifestuje samo ovim simptomom, jer većina roditelja ne shvati odmah da je to simptom gripa. Zbog toga je poruka ove majke jako bitna.

-Molim vas obratite pažnju na vašu decu i ako primetite da su dobila koprivnjaču odmah se obratite pedijatru. Ja nikada nisam čula za ovaj simptom, ali ga nikako ne smete ignorisati, dodala je.

Daljinac

(M.Krstić/m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA