≫ 

Pod stresom ste? Možda su za to krive planete

Stres može da bude posledica napetosti, brige, strahova, besa, tuge i nezadovoljstva, ali i astroloških prilika

  • 1

U medicini stres se definiše kao reakcija organizma na nespecifične zahteve, ali postoji neraskidiva veza između tela i uma i prva reakcija na stres je iscrpljenost organizma, pospanost i usporenost u obavljanju dnevnih aktivnosti.

Ako su vam hladni lice i nos - organizam vam je možda u opasnosti

Ukoliko se stres ne smanji s vremenom i vaš organizam bude izložen dugoročnom stresu onda on može da bude štetan po zdravlje. Pored toga, astrologija kaže da je telo izloženo naročitom izazovu kada se planete pomeraju na nebu. Različite planete vladaju različitim delovima ljudskog tela i to treba imati na umu prilikom nekih važnih astroloških dešavanja (poput retrogradnog Merkura).

To da planete utiču na stvaranje stresa, nervoze, nesanice poznato je još od davnina. A kako one to deluju na nas?

Foto: Pixabay.com

- Nervozu nam stvara Pun mesec. On dovodi i do pojave brojnih mentalnih poteškoća, nervoze, emocionalnog ometanja i poremećaja spavanja.

Prvi simptom stresa je neispavanost koja pogađa ceo nervni sistem. Pun mesec koji nas očekuje početkom marta može da dovede do pojave napada panike, povećanja nivoa stresa i neispavanosti.

- Period retrogradnog Merkura je takođe komplikovan, a povezan je sa određenim mentalnim poremećajima i bolestima kože i zato bi bilo potrebno da se pripremite jer nas on očekuje u martu, aprilu, julu, avgustu, novembru i decembru.

Psihičke probleme i poteškoće planete izazivaju u najvećoj meri kada su retrogradne.

Ali na svu sreću, postoji savršeno prosto rešenje da imate laku noć i vedar dan.

Foto: Promo

Kako biste izašli na kraj sa stresom i oslobodili se dodatnog tereta, predlažemo vam da se okrenete biljnim preparatima. Jedna od kombinacija biljaka za koju je dokazano da deluje protiv napetosti i stresa je matičnjak, nana i valerijana. 

Matičnjak je jedna od retkih biljaka koje su i lekovite, i mirisne, i ukrasne u isto vreme i važi za biljku koja poboljšava raspoloženje. Blagodeti nane opšte su poznati i preporučuje se u slučaju nervoze, stresa ili problema sa snom. Njen ekstrakt stimuliše proizvodnju serotonina u mozgu, poznatijeg kao hormon sreće, koji suzbija stres i opušta organizam, a valerijana je od davnina poznata kao biljka za smirenje.

Prirodni sastojci omogućiće vam da se opustite i smanjiće osećaj napetosti i stresa. Za konkretnu preporuku i savet koji biljni preparat je najbolje koristiti, obratite se svom apotekaru.

Uradite sledeći test i otkrijte koliko ste izloženi stresu i kako možete da se izborite sa njim na sasvim prirodan način.

Foto: Promo

Zbog iscrpljenosti organizma često smo podložni različitim bolestima, pa je ovo još jedan razlog da se malo više pozabavimo ovim problemom. Bilo da verujete ili ne u to da vam astrološke prilike remete mir i povećavaju stres, sigurno ćete se složiti sa nama da posao i svakodnevne obaveze veoma iscrpljuju. Nagomilani stres je veliki neprijatelj vašem organizmu i zdravlju zbog čega ga nikako ne smete ignorisati.

Daljinac

(M.Krstić/m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    28. februar 2018 | 09:30

    Gledajte uvek samo svoja posla a ne mesajte se u tudje zivote i bicete oslobodjeni stresa. Uzivajte i delujte u svom zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA