≫ 

Prost test urina može da otkrije koje bolesti ćete dobiti i kada ćete umreti

To bi moglo da bude novi način merenja koliko je neko telo biološki ostarilo

  • 0

Jednostavan test urina može se koristiti za predviđanje rizika od razvoja bolesti povezanih sa uzrastom, pa čak i vreme kada će neko umreti. Nedavna studija je utvrdila da se supstanca koja ukazuje na oštećenje ćelija kiseonikom povećava kako ljudi stae, odnosno kako njihove ćelije stare.

Zaštitite lice od hladnoće - isprobajte masku od samo 2 sastojka koja 100 posto imate u kući

Istraživači su taj sveže otkriveni marker nazvali "8-oxoGsn" i mogao bi da bude nov način merenja koliko je neko telo biološki ostarilo. Ove informacije se mogu koristiti za procenu šanse da određeni pacijenti budu pogođeni nekim bolestima.

Ako planirate venčanje dobro obratite pažnju na datum! Evo kako on može da otkrije sudbinu vašeg braka

Foto: Pixabay.com

- Urinarni "8-oksoGsn" može odražavati stvarno stanje ćelija u telu, i tobolje od hronološkog doba i može nam pomoći da predvidimo rizik od bolesti povezanih sa uzrastom."- rekao je doktor Jian Ping Cai. On je ovaj novi marker opisao kao "novi obećavajući marker starenja".

Istraživači su merili "8-oksoGsn" marker u uzorcima urina kod 1.228 učesnika iz Kine, starosti od 2 do 90 godina, koristeći tehniku brze analize.

Foto: Pixabay.com

- U uzorcima osoba starijih od 21 godinu, našli smo veliko povećanje urinarnog 8-oksoGsn-a markera.. rekao je doktor Jian Ping Cai, iz Nacionalnog centra za gerontologiju u Kini.

Studija je objavljena u časopisu "Frontiers u Aging Neuroscience" i kaže da njihova tehnika brze analize može biti korisna za studije starenja velikih razmera, jer može da obrađuje uzorke urina za do 10 učesnika na sat.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA