Ove 5 namirnice vam mogu pomoći da smršate - ali samo ako ih jedete za doručak

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i ukoliko želite da smršate ne smete da ga preskačete

  • 3

Zdrav i jak doručak je dobra osnova za početak dana, ali i za efikasno mršavljenje ukoliko se kombinuju adekvatne namirnice jer on mora da sadrži proteine, masti, ugljene hidrate i bar 5 grama vlakana.

Smršala je preko 50 kilograma bez dijete uz pomoć ove vežbe - sada joj na liniji zavide sve žene

Nutricionista i trener Aliks Turof savetuje da se držite dalje od ovih namirnica posle 10 sati ujutru ukoliko želite da izgubite koje kilo.

Voćni sokovi

Pixabay

Voće je jako važno u procesu mršavljenja, ali su voćni sokovi neprijatelj jer nemaju vlakna i podižu nivo šećera u krvi. Voće ima dosta vlakana, ali se ona gube kada je voće isceđeno pa vam je mnogo bolje da pojedete celu voćku nego da je cedite. Najbolje je da konzumirate bobičasto voće i kivi.

Granola

Zvuči zdravo i tako izgleda, ali je jedenje granole isto kao i da jedete slatkiš. Ona je bogata kalorijama i šećerom, a ponekad joj se dodaje čokoladni čips i suvo voće. Čitajte obavezno deklaracije jer može da se nađe i neka granola koja je zdravija, ali se i onda držite nekih granica.

Hleb od celog zrna žitarica

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Ako pokušavate da smršate verovatno izbegavate belo brašno i jedete samo zdrav hleb. Ali ukoliko na nekoj deklaraciji piše "celo zrno" ili "sedam zrna" ne znači da je to odlično za vaše zdravlje osim ako nema najmanje 4 grama vlakana. Bilo koja hrana koja je napravljena od belog brašna samo goji i dodaje vam kilograme protiv kojih se borite. Ove prazne kalorije samo će vam nagomilati sledeći obrok koji budete pojeli.

Proizvodi bez glutena

Ukloliko niste alergični na gluten onda nema potrebe da ga izbacujete iz vaše ishrane. Vaša omiljena hrana koja je bez glutena ima mnogo više kalorija. Ovo nije tako strašno za one koji reše da u potpunosti promene svoju ishranu i baziraju se na onu bez glutena. Tada ovo ima drugog smisla.

Jogurti sa ukusima

Pixabay

Oni se čine kao odličan izbor za kasniji doručak ili užinu u podne. U tome svi grešimo. Jogurti su izvor proteina, kalcijuma, vitamina D i probiotskih bakterija. Oni sa druge strane sadrže i 15 do 18 grama šećera, iako su mnogi prirodni ali su i izvor praznih kalorija, piše shefinds.com. Smanjite unos šećera tako što ćete izabrati neki jogurt bez dodatog ukusa i dodajte sami sveže ili smrznuto voće. Tako će vam voće dati dodatnu energiju iz vitamina, minerala i vlakana.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    10. mart 2018 | 17:51

    Ma pečenje 🐷 bez hleba.

  • MARIja

    31. mart 2018 | 09:40

    Sama pecem hleb od 4 vrste integralnog brasna i nekoliko vrsta semenki, bez kvasca. Hleb je komoaktan, zasitan, ne mozete ga pojesti vise od jedne do dve male kriske. Znam sta jedem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA