≫ 

Zbog ovog sastojka u sapunu muškarcima rastu grudi

Nega tela je poželjna, ali šta kada ona postane izvor brojnih estetskih problema

  • 6

Nova istraživanja pokazuju da esencijalna ulja mogu da dovedu do povećanja grudi kod muškaraca što je pravi alarm za muškarce kojima je nega tela na prvom mestu.

Muškarci ulepšavaju svoje testise! Peglaju bore na njima

Istraživači sa Nacionalnog instituta za opšte zdravlje otkrili su da osam hemikalija u dve vrste esencijalnih ulja izazivaju poremećaj hormona. Ulje lavande i čajnog drveta su popularna širom planete. Mogu se naći u sapunima, losionima, šamponima, proizvodima za stilizovanje kose, kolonjskoj vodi i deterdžentu za veš. Koriste se u medicinskim tretmanima i aromaterapiji.

Foto: Pixabay.com

Ali, ova biljna ulja deluju kao hemikalije koje ometaju endokrine žlezde i mogu da dobedu do povećanja grudi.

- Naše društvo vidi esencijalna ulja kao bezbedna ulja. S druge strane, ona poseduju različitu količinu hemikalija i treba da se koriste oprezno jer su neke od ovih hemikalija opasne po rad endokrinih žlezda, izjavio je Džej tajler Remzi, autor ovog istraživanja.

Rezultati koje su Ramzi i njegove kolege dobili povezani su sa nekim drugim istraživanjima koja takođe pokazuju vezu između rasta grudi i esencijalnih ulja, piše dailystar.co.uk. Ali, moraju da budu urađena još neka istraživanja kako bi se potvrdilo da li su ova ulja toliko opasna po izgled.

Foto: Pixabay.com

- Kada se tumače ovi rezultati mora da se uzme u obzir mnogo faktora. U testiranju je korišćeno tkivo raka koje nije baš normalno tkivo grudi. Količina hemikalija kojima su ove ćelije bile izložene možda nije jednaka onoj kojom smo generalno izloženi, rekao je doktor Rod Mičel sa Kraljevskog istraživačkog instituta.

Postoji kompleksna veza između estrogena, testosterona i drugih hormona u telu koja ne može da se kopira u ovakvim istraživanjima.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA